Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Postat de miha in Multicooking
18 Apr 2019 | 2231 vizualizari
Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Oala cu presiune a fost fobia mea din bucatarie si nu am inteles niciodata de ce i se spune „oala minune” Am inteles acest termen de cand am in bucataria mea acest Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune. Este minunea mea din bucatarie, pe care o folosesc aproape zilnic, fie ca slow-cooker, fie sa gatesc la abur, sub presiune sau pur si simplu ca o tigaie normala. Timpul este incomparabil mai scurt, efortul nu exista si aragazul este curat curatel in fiecare zi! Mai multe detalii despre aparat, despre ceea ce poate sa faca si pretul (cu reducere de 30%) le puteti afla AICI Rulada de curcan a iesit grozav de buna, aromata si suculenta. Iar tocanita de hribi, ce sa va spun? O minunatie!

Ingrediente

  • Pentru rulada:
  • • ½ pulpa superioara de curcan (~500 g)
  • • sunca feliata (2-3 felii)
  • • cascaval
  • • cimbru uscat
  • • 2-3 linguri ulei
  • • 1 pahar vin alb
  • • 1 ceapa
  • • sare si piper
  • • 2-3 catei usturoi
  • • 1 crenguta cimbru uscat
  • Pentru tocanita de hribi:
  • • 1 ceapa mare
  • • ½ ardei rosu
  • • 500 g hribi (congelati)
  • • sare si piper
  • • usturoi (dupa gust)

Mod de preparare

Bucata de pulpa de curcan se acopera cu o bucata de folie alimentara si se bate usor cu ciocanul de snitele cat sa se aplatizeze usor. Se presara sare si piper, apoi putin cimbru uscat. Se aseaza feliile de sunca si bucatile de cascaval. Se ruleaza cat mai strans posibil si se leaga cu sfoara de bucatarie.

  • Eu am pastrat bucata de piele de pe pulpa, am spalat-o bine si am invelit rulada, pas care nu este absolut necesar.

Se conecteaza Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune la sursa de curent, apoi se selecteaza programul BROWN/SAUTE. Dupa ce aparatul s-a incins suficient se pun in vas 2-3 linguri de ulei. Se pune rulada si se rumeneste usor pe toate partile, ajutandu-te de o spatula. Se apasa butonul STOP si opreste programul.

Peste rulada rumenita se toarna 1 pahar de vin alb, se pune ceapa taiata solzisori si usturoiul rondele, sare dupa gust si crenguta de cimbru. Se pune capacul aparatului si se roteste pana la pozitia de blocare. Se verifica supapa pentru aburi care trebuie sa fie inchisa. Se selecteaza din meniu functia POULTRY, presiune HIGH, timpul de 20 minute si se apasa butonul START.

Cand programul s-a terminat, cu ajutorul unei spatule lungi si cu manusa de bucatarie, se roteste supapa permitand sa se elibereze aburul, apoi se deschide capacul.

Se scoate rulada si se pastreaza la cald pana pregatim si tocanita.

Tocanita de hribi:

Vasul se curata si se conecteaza Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune la sursa de curent, apoi se selecteaza programul BROWN/SAUTE. Dupa ce aparatul s-a incins suficient se pun in vas 2-3 linguri de ulei si ceapa tocata marunt. Amestecand cu o spatula se caleste usor, apoi se adauga ardeiul taiat cubulete. Se soteaza 1 minut, apoi se adauga hribii. Se pune capacul aparatului si se roteste pana la pozitia de blocare.

Se verifica supapa pentru aburi care trebuie sa fie inchisa. Se selecteaza din meniu functia MEAT/STEW, presiune HIGH, timpul de 15 minute si spasa butonul START. Cand programul s-a terminat, se elibereaza aburul si la final se pune usturoiul maruntit si se amesteca.

La sfarsit se presara cu patrunjel verde tocat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciolan afumat aromatizat cu cartofi la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de rocsi_1612

Ciolan afumat aromatizat cu cartofi la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Ciolanul il parliti de flacara aragazului, apoi il spalati. Il taiati bucati mai mari. Intr-un bol amestecati pasata, crema de otet balsamic, sare, piper, boia iute si dulce, ierburile aromatice,...

Citeste continuarea

Somon la aburi cu salsa de mango la Multicooker Crock-Pot Express

Postat de Oana

Somon la aburi cu salsa de mango la Multicooker Crock-Pot Express

  Se unge fileul de somon cu ulei de masline, se condimenteaza cu sare si piper cu lamaie si se presara cu susan. Se asaza pe gratarul de gatit la aburi in Multicooker-ul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.04.2019, 22:37
la 18.04.2019, 22:39
Ce fain a iesit
la 18.04.2019, 23:02
Foarte îmbietoare...!
la 19.04.2019, 06:25
Ce bunătate ai făcut aici!
la 19.04.2019, 17:19
Tare bun, tu Miha!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking