Ingrediente
- 1 iepure (1,5-2kg)
- 4 linguri ulei de masline
- 2 leg usturoi verde
- 300 ml vin alb
- 6 boabe de ienupar
- rozmarin
- salvie
- cimbru
- sare
- piper
- 10 rosii cherry
- 1/2 ardei gras rosu
- cartofi (eu am avut cartofi mov)
Mod de preparare
Carnea portionata, spalata, uscata cu prosoape de hartie, se pune in tigaia cu ulei si se tine pana se albeste; se adauga sare, piper dupa gust, ienupar, cate putin din salvie, rozmarin si cimbru, vinul si se lasa pe foc 5 min, apoi se opreste focul.
Cartofii curatati, spalati, taiati in jumatati, sferturi sau intregi daca sunt mici, se fierb pe jumatate, se scurg si se pun in tava, apoi se rastoarna deasupra carnea si sosul, se adauga usturoiul taiat marunt si se lasa la cuptor 30 min.
Dupa acest timp se scoate tava, se adauga rosiile intregi sau taiate in jumatati, ardeiul taiat fasii si se mai lasa 20 min.
Se serveste pe farfurie carne alaturi legume si salata verde sau o alta varianta de servire, carne pe farfurie alaturi de piure clasic de cartofi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|