Ingrediente
- pulpele si jumatate de spate de la un iepure (1,8 kg intreg)
- 1 lingurita oregano
- sare
- piper
- 3 morcovi
- 10 catei usturoi
- 1 cescuta vin roze
- 1 cana apa
- 4 cartofi potriviti
- 100 ml suc rosii
Mod de preparare
Carnea de iepure, transata si spalata bine, am condimentat-o cu sare, piper si oregano. Intr-o tava unsa cu ulei am pus carnea, morcovul taiat rondele, cateii de usturoi, vinul si apa, apoi am dat la cuptor pentru cca 1 ora. Am adaugat apoi cartofii taiati cuburi si am mai lasat ca 30 minute. In aceasta perioada am intors carnea de cateva ori, si am completat cu apa de cate ori a fost cazul. Cu jumatate de ora inainte de final, am pus sucul de rosii. O bunatate a fost!!! Desi nu-s prietena cu carnea facuta in vin, de data asta nu m-a deranjat deloc, poate si pentru faptul ca nu am pus foarte mult.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure la cuptor cu vin si legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|