Imam Bayildi - vinete umplute

Postat de costi7hector in Mancaruri de legume
21 Aug 2018 | 1491 vizualizari
Imam Bayildi - vinete umplute

Sunt un mare fan al maestrului Radu Anton Roman asa ca nu puteam sa ratez "Provocarea GastroArt". Pentru ca nimic nu este intamplator, chiar am castigat (fapt care m-a bucurat enorm) la una din tombolele Bucataras, cartea ”Povestile Bucatariei Romanesti” volumul ”Ardealul”( ca doar sotioara mea este pe jumatate ardeleanca :P).

Ingrediente

  • 3 vinete medii
  • 400 g carne toccata curcan
  • 1 fir praz
  • 3 morcovi
  • 1 tija apio
  • 2 ardei rosii
  • 250 g sos rosu usturoiat
  • ¼ varza
  • 150 g iaurt grecesc
  • menta uscata
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se spala vinetele, se scobesc de miez, se sareaza si se pun la scurs.

Intr-o tigaie se pun la calit toate legumele in aceasta ordine: praz, morcov, ardei, carne (nu este leguma, stiu :P), varza, sos rosu usturoiat (gasiti reteta aici: https://www.bucataras.ro/retete/sos-rosu-usturoiat-83916.html). Se lasa totul la foc domol, pana scad toate zemurile. Aaa, era sa uit de sare si piper, puneti si voi dupa cum va place sa savurati.

Dupa ce a iesit toata amareala, se umplu vinetele cu compozitia de mai sus, se dau la cuptorul preincins, la 180 de grade C. Probabil o sa ma intrebati cat stau vinetele la cuptor, pana cand sunt indeajuns de chinuite si voi nerabdatori de pofta.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Imam Bayildi - vinete umplute" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Retete similare

Imam Bayildi - vinete umplute reinterpretate

Postat de katty

Imam Bayildi - vinete umplute reinterpretate

Taiem codita la vinete si le taiem in doua jumatati. Crestam fiecare jumatate, presaram cu sare si le lasam la scurs pentru 1/2 de ora. Coacem ardeii kapia pe plita si ii curatam de coaja....

Citeste continuarea

Imam Bayildi- vinete umplute, reteta adaptata

Postat de eumimi

Imam Bayildi- vinete umplute, reteta adaptata

Decupam cate un capac, pe lung, la fiecare vanata si le punem in apa clocotita cu sare, timp de 5-6 minute sa le oparim. Apoi, cu ajutorul unei lingurite, scoatem interiorul vinetelor si il tocam...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 21.08.2018, 17:17
foarte bune
la 21.08.2018, 18:39
la 21.08.2018, 18:41
Uau , asta-i reteta istorica!
la 21.08.2018, 20:08
Gustos!
la 21.08.2018, 22:53
Apreciez asezonarea cu menta !!!!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking