Ingrediente
- 3 vinete medii
- 400 g carne toccata curcan
- 1 fir praz
- 3 morcovi
- 1 tija apio
- 2 ardei rosii
- 250 g sos rosu usturoiat
- ¼ varza
- 150 g iaurt grecesc
- menta uscata
- sare
- piper
Mod de preparare
Se spala vinetele, se scobesc de miez, se sareaza si se pun la scurs.
Intr-o tigaie se pun la calit toate legumele in aceasta ordine: praz, morcov, ardei, carne (nu este leguma, stiu :P), varza, sos rosu usturoiat (gasiti reteta aici: https://www.bucataras.ro/retete/sos-rosu-usturoiat-83916.html). Se lasa totul la foc domol, pana scad toate zemurile. Aaa, era sa uit de sare si piper, puneti si voi dupa cum va place sa savurati.
Dupa ce a iesit toata amareala, se umplu vinetele cu compozitia de mai sus, se dau la cuptorul preincins, la 180 de grade C. Probabil o sa ma intrebati cat stau vinetele la cuptor, pana cand sunt indeajuns de chinuite si voi nerabdatori de pofta.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Imam Bayildi - vinete umplute" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|