Impletitura cu branza

Postat de simona72 in Prajituri
9 Dec 2014 | 3365 vizualizari
Impletitura cu branza

Am incercat un aluat ca de cozonac, dar de data aceasta am folosit mai mult unt ca de obicei. Am inlocuit untul clasic cu Rama mit Butter, iar la final m-am declarat multumita de rezultat. A rezultat un aluat elastic, nelipicios si cu care se lucreaza usor...doar ca trebuia sa folosesc o tava mai mare. Deabea am mai apucat sa fac poze:))

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 100 gr Rama mit Butter topit si racit sau unt
  • coaja rasa de la 1 portocala si 1 lamaie
  • sucul de la 1/2 lamaie si 1/2 portocala
  • 2 galbenusuri
  • 100 ml lapte
  • 100 ml lapte batut
  • 1/2 lingurita sare
  • 3-4 linguri zahar
  • 700-750 gr faina
  • 1 cub mic de drojdie proaspata
  • pentru umplutura:
  • 300 gr branza dulce
  • coaja rasa de la 1 portocala si 1 lamaie
  • sucul de la 1/2 lamaie si 1/2 portocala
  • 4 linguri zahar pudra vanilat
  • 2-3 linguri gris(depinde cat este de zeroasa branza)
  • optional pentru toping:
  • 3 linguri zahar pudra vanilat
  • aproximativ sucul de la jumatate de lamaie

Mod de preparare

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Setam masina de paine doar pentru framantare, iar dupa expirarea timpului, scoatem aluatul si-l punem intr-un castron, il acoperim cu prosop de bucatarie si-l lasam la loc caldut sa creasca 30 minute.

Cat aluatul dospeste ne ocupam de umplutura: amestecam branza cu restul ingredientelor. Daca compozitia este prea moale adaugam 1 lingura de gris in plus.

Pentru asamblare: impartim aluatul dospit in aproximativ trei parti egale. Luam fiecare bucata in parte si o intindem pe masa de lucru intr-un dreptunghi, eu folosesc o plansa de silicon. Punem din umplutura de branza pe toata lungimea dreptunghiului, adunam marginile si facem un sul. Strangem bine capetele sa nu iasa din umplutura si tragem cate putin de sul sa se mai lungeasca putin. Procedam la fel si cu celelalte doua bucati de aluat. Cand sunt gata toate cele trei suluri, le asezam pe masa de lucru si le impletim. Punem aluatul impletit intr-o tava mare de chec si o mai lasam la loc caldut pentru inca 15 minute. Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute, reducem focul la 160-165 grade si mai lasam inca 20 minute. Lasam sa se raceasca complet, eu l-am lasat peste noapte si deabea apoi il portionam. 

Dupa racirea impletiturii, eu i-am facut un toping: am amestecat zaharul pudra cu zeama de lamaie si l-am turnat deasupra. Am lasat sa se usuce putin topingul si abia apoi l-am taiat si servit. Sa va fie de bine!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Impletitura cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Corăbioare şi împletitură cu brânză de vaci

Postat de diaconta

Corăbioare şi împletitură cu brânză de vaci

Am pregatit o maia din drojdie,o lingurita de zahar,putin lapte caldut si o lingura de faina.Am lasat sa dospeasca. Ouale le-am batut cu zaharul. Faina cernuta am amestecat-o cu sarea,untul...

Citeste continuarea

Impletitura cu branza

Postat de Dea_Dea

Impletitura cu branza

Aluat Faina, sarea, zaharul, coaja de lamaie si ouale se pun in castron. Drojdia se dizolva in lapte caldut si se pune in castron.Se adauga pe rand restul de lapte si se faramanata pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.12.2014, 18:18
Ce pufosenie buna!
la 09.12.2014, 18:21
Super buna
la 09.12.2014, 18:22
ce-mi placeeeee!!
la 09.12.2014, 18:26
Multumesc fete dragi!
la 09.12.2014, 18:29
Mi-ai facut pofta!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking