Impletituri dulci

Postat de mirela0911 in Dulciuri
4 Dec 2016 | 3129 vizualizari
Impletituri dulci

Am vazut aseara o reclama (nu stiu exact la ce se facea :D), doar momentul in care rupea in doua o impletitura de genul si mi s-a facut pofta instant. Am si trecut la treaba! Au iesit niste minunatii, seara la ora 10 am servit unul cu iaurt. :P

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 1 lgt sare
  • 3 lg zahar
  • 1 ou
  • 25 g drojdie
  • coaja rasa de lamaie
  • 50 ml ulei
  • cca 550 ml lapte
  • 1 galbenus
  • 2 lg lapte
  • 2-3 lg zahar brun

Mod de preparare

Intr-un vas larg, se cerne faina. Pe margine, se pune sarea si se face in mijloc o adancitura.

Intr-un ibric, se incalzeste 100 ml lapte, se adauga 1 lgt zahar si 2 lg faina, se amesteca apoi se adauga drojdia zdrobita. Se amesteca din nou si se lasa deoparte sa se activeze.

Se toarna in adancitura, se adauga oul, uleiul si coaja rasa de lamaie.

Se pune restul de lapte sa se incalzeasca usor si se adauga cele 3 lg de zahar sa se topeasca. Se toarna laptele peste faina si se amesteca. Se toarna pe masa de lucru si se framanta aluatul. Daca mai este nevoie, se mai adauga lapte caldut sau faina, in functie de cum cere aluatul. Se framanta pana se obtine un aluat moale si nelipicios. Se lasa sa dospeasca la loc caldut cel putin o jumatate de ora, trebuie sa isi dubleze volumul.

Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt si se lasa deoparte.

Se rup din aluat bucati potrivite care se vor modela pe masa de lucru, pana se obtin niste snururi potrivit de groase. Se impletesc in trei, se strang bine la capete si se asaza in tava. Se procedeaza la fel pana la final.

Galbenusul se omogenizeaza cu laptele, apoi se ung impletiturile. Deasupra se presara zahar brun si se dau la cuptorul preincalzit la 190 de grade C, pentru cca. 35-40 de minute, pana se rumenesc frumos deasupra.

Se servesc calde sau reci, alaturi de o cana cu lapte sau iaurt.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Impletituri dulci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Retete similare

Salam de biscuiţi, reţetă cu Nutella si rahat

Postat de ela

Salam de biscuiţi, reţetă cu Nutella si rahat

Salam de biscuiţi, reţetă cu Nutella si rahat Rupem biscuitii bucati mai mici si o parte ii punem intr-un robot de bucatarie cateva clipe, sa nu se macine fin. Cealalta parte raman doar...

Citeste continuarea

Desert bomboane Raffaello

Postat de Constelatialeu

Desert bomboane Raffaello

Mai intai am prajit migdalele si le-am decojit, asta mi-a luat cel mai mult. Apoi am pus in vasul robotului nuca de cocos fulgi mai fini, adaugam si napolitanele si mixam 2-3 min pana se sfarama...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.12.2016, 11:54
bune bune
la 04.12.2016, 12:00
Ce model ai folosit, unu pe fata unu pe dos?
la 04.12.2016, 12:01
Ce frumos au iesit!
la 04.12.2016, 12:01
Delicioase!
la 04.12.2016, 12:24
wow, cum arata!!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Montare D’oro
Multicooking