Impletituri dulci

Postat de mirela0911 in Dulciuri
4 Dec 2016 | 5498 vizualizari
Impletituri dulci

Am vazut aseara o reclama (nu stiu exact la ce se facea :D), doar momentul in care rupea in doua o impletitura de genul si mi s-a facut pofta instant. Am si trecut la treaba! Au iesit niste minunatii, seara la ora 10 am servit unul cu iaurt. :P

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 1 lgt sare
  • 3 lg zahar
  • 1 ou
  • 25 g drojdie
  • coaja rasa de lamaie
  • 50 ml ulei
  • cca 550 ml lapte
  • 1 galbenus
  • 2 lg lapte
  • 2-3 lg zahar brun

Mod de preparare

Intr-un vas larg, se cerne faina. Pe margine, se pune sarea si se face in mijloc o adancitura.

Intr-un ibric, se incalzeste 100 ml lapte, se adauga 1 lgt zahar si 2 lg faina, se amesteca apoi se adauga drojdia zdrobita. Se amesteca din nou si se lasa deoparte sa se activeze.

Se toarna in adancitura, se adauga oul, uleiul si coaja rasa de lamaie.

Se pune restul de lapte sa se incalzeasca usor si se adauga cele 3 lg de zahar sa se topeasca. Se toarna laptele peste faina si se amesteca. Se toarna pe masa de lucru si se framanta aluatul. Daca mai este nevoie, se mai adauga lapte caldut sau faina, in functie de cum cere aluatul. Se framanta pana se obtine un aluat moale si nelipicios. Se lasa sa dospeasca la loc caldut cel putin o jumatate de ora, trebuie sa isi dubleze volumul.

Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt si se lasa deoparte.

Se rup din aluat bucati potrivite care se vor modela pe masa de lucru, pana se obtin niste snururi potrivit de groase. Se impletesc in trei, se strang bine la capete si se asaza in tava. Se procedeaza la fel pana la final.

Galbenusul se omogenizeaza cu laptele, apoi se ung impletiturile. Deasupra se presara zahar brun si se dau la cuptorul preincalzit la 190 de grade C, pentru cca. 35-40 de minute, pana se rumenesc frumos deasupra.

Se servesc calde sau reci, alaturi de o cana cu lapte sau iaurt.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Impletituri dulci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert nuci umplute cu nutella

Postat de sufletista

Desert nuci umplute cu nutella

Mixam untul moale cu zaharul pudra, cca. 2 min, dupa care adaugam ouale, mixand bine dupa fiecare. Adaugam treptat faina, amestecata cu praful de copt, coaja de portocala. La final,...

Citeste continuarea

Desert fursecuri cu gem

Postat de RODIMUR

Desert fursecuri cu gem

Se mixează untul cu: zahărul, oul, sarea și aromele, iar la urmă se încorporează treptat și făina. Când aluatul este bine legat și omogen, se pune într-o folie de plastic...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.12.2016, 11:54
bune bune
la 04.12.2016, 12:00
Ce model ai folosit, unu pe fata unu pe dos?
la 04.12.2016, 12:01
Ce frumos au iesit!
la 04.12.2016, 12:01
Delicioase!
la 04.12.2016, 12:24
wow, cum arata!!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking