Impletituri pufoase cu lapte

Postat de rocsi_1612 in Piine
14 Feb 2015 | 7243 vizualizari
Impletituri pufoase cu lapte

Totul a pornit de la Bucataras Ligia, cand am vazut aceste painici la ea. Atat de pofta imi era ca nu m-am lasat pana nu le-am facut si pana nu am rupt un colt firbinte de mi-am fript toate degetelele. Merita pregatite, merita mancate atunci calde si o sa vedeti cum va trece pofta de orice savurand aceste pufosenii!

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 300 ml lapte
  • 40 ml ulei
  • 25 gr dorjdie
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 ou
  • susan
  • 1 canita apa + 1 lingura miere + 1 lingura ulei pentru uns dupa ce s-au copt

Mod de preparare

Frecam drojdia cu zaharul pana la dizolvare. Punem o lingura faina, 2-3 linguri lapte caldut, amestecam bine si lasam drojdia la odihnit 10-15 minute. Cernem faina intr-un bol, presaram sarea, apoi adaugam drojdia. Framantam usor, turnam lapte caldut putin cate putin. Incorporam uleiul, mai framantam 2-3 minute. Vom obtine un aluat elastic, usor lipicios. Daca totusi vi se pare prea lipicios, mai puneti 1-2 linguri faina, eu am mai adaugat o lingura. Acoperim cu un prosop curat, lasam la dopit o ora, la loc ferit de curent. Dupa acest timp, rasturnam aluatul pe masa de lucru, rupem 12 bucati egale, formam niste bile.

Eu am facut 2 impletituri din 3 bucati de aluat si 3 impletituri din 2 bucati. Cu mainile intindem toate bilele in niste suluri potrivit de subtiri, facem impletiturile. Tapetam cu hartie de copt o tava mare si le asezam in tava. Le mai lasam 10 minute sa creasca, batem oul spuma, adaugam 2 linguri de lapte si cu un penson ungem impletiturile. Le presaram cu susan si le introducem in cuptorul incins. Cand s-au rumenit frumos, cam 30-35 de minute dureaza, le scoatem din cuptor. Intr-o canita punem putina apa, 1 lingura miere, 1 lingura ulei si cu acest amestec le ungem. Se servesc calde, dar daca vreti sa le pastrati pana a doua zi, calde, le acoperiti fierbinti pentru a se pastra fragede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Impletituri pufoase cu lapte" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (35)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Focaccia cu masline si busuioc

Postat de simona72

Focaccia cu masline si busuioc

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Lasam aluatul sa creasca 20 minute.  Intre timp, cat aluatul...

Citeste continuarea

Chifle aperitiv cu mozzarella

Postat de RODIMUR

Chifle aperitiv cu mozzarella

Se pune făina albă în vasul de frământat și se face în mijloc o adâncitură în care se pune: drojdia proaspătă fărâmițată, zahărul și oul. Sarea se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.02.2015, 20:16
imi place ce ne-ai adus
la 14.02.2015, 20:24
Pufoase si frumoase!
la 14.02.2015, 20:24
arata foarte frumos ! imi place si mie mult sa lucrez aluat de paine
la 14.02.2015, 20:26
Tare imi plac!
la 14.02.2015, 20:29
bune bune

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking