Indiene cu frisca

Postat de Criss in Prajituri
28 Mar 2011 | 28186 vizualizari
Indiene cu frisca

Imi aminteste de copilarie. Si totusi nu e reteta aceea pe care o cautam. E foarte buna dar totusi nu are acelasi gust ca prajitura pe care o mancam la cofetarii pe vremuri.

Ingrediente

  • -4 oua
  • -4 linguri zahar
  • -4 linguri faina
  • -300 ml frisca
  • -100 g ciocolata amaruie
  • -o cescuta apa,
  • 3 linguri zahar
  • esenta de rom pentru insiropat blaturile

Mod de preparare

Se separa ouale, albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si se bat cu mixerul pana se topeste zaharul. Apoi se adauga faina si albusurile batute.  Eu am copt blatul in forme de briose. Am pus o lingura de compozitie in fiecare orificiu.

Se coc aproximativ 15 minute

Blaturile se insiropeaza si se umplu cu frisca din belsug.

Ciocolata se rupe, se pune intr-un vas termorezistent si se pune in cuptorul cu microunde sa se topeasca. Se adauga putina frisca lichida sau lapte si se amesteca bine pana are consistenta unei glazuri.  Glazura mea a iesit putin prea groasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Indiene cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert Indiene

Postat de sufletista

Desert Indiene

Cojile-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare, cernem faina, adaugam coaja de lamaie...

Citeste continuarea

Indiene cu piersici si mascarpone

Postat de andaoana

Indiene cu piersici si mascarpone

Blatul: Separam ouale, iar albusurile le batem spuma tare impreuna cu zaharul si esenta de rom. Adaugam galbenusurile si faina amestecand bine de sus in jos pana se omogenizeaza. Acest aluat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.03.2011, 20:21
un indian, nu ai?~!
la 28.03.2011, 20:21
Arata tare bine!
la 28.03.2011, 20:24
deci cum sa fac sa ajung la tine
la 28.03.2011, 20:26
super
la 28.03.2011, 20:33

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking