Indiene

Postat de Creatsa in Prajituri
12 Noi 2013 | 26615 vizualizari
Indiene

M-am inspirat de la Gabytza ,o nebunie !La multi ani Merisor,la multi ani Inuca !>:D

Ingrediente

Aluat:

  • 4 oua
  • 200 g zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 ml ulei
  • 200 g faina
  • coaja de la o portocala mica

Sirop:

  • 100 g zahar
  • 100 ml apa
  • 1 lingurita esenta de rom

Crema:

  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 250 ml frisc lichida
  • 5 g gelatina(1/2 plic)
  • 50 ml suc de portocale proaspat stors
  • 1 lingurita esenta de rom

Glazura:

  • 200 g ciocolata amaruie
  • 4-5 linguri frisca lichida
  • 1 lingurita de unt

Mod de preparare

Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga treptat zaharul pudra si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa.

Amesteca galbenusurile cu zaharul vanilat si uleiul apoi adauga-le peste albusuri.

Adauga faina lingura cu lingura si amesteca usor de sus in jos cu o spatula pentru a nu elimina aerul din albusuri .

La sfarsit adauga coaja de portocala.

Spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt cercuri de aprox 5 cm diametru cu ajutorul unui posh.

Introdu tava in cuptorul preincalzit pentru aprox 12-15 minute.
(mie mi-au iesit 32 de bucati,respectiv 16 indiene )

Dezlipeste fursecurile cu ajutorul unui cutit de pe hartia de copt.

Fierbe apa cu zaharul cateva minute apoi adauga romul si lasa siropul la racit.

Intr-o craticioara pune galbenusurile amestecate cu zaharul si zaharul vanilat.

Pune amestecul de galbenusuri pe foc foarte mic amestecand continuu pana devin cremoase iar zaharul este topit in totalitate.

Hidrateaza gelatina in sucul de portocale timp de 10 minute apoi topeste-o pe baie de abur/microunde(atentie sa nu fiarba) si adaug-o peste galbenusuri.

Mixeaza frisca tare cu esenta de rom apoi adauga crema de galbenusuri(racita) si mixeaza 2-3 minute pana obtii o crema pufoasa .

Pe o tava pune jumatate din cantitatea din coji pe care le insiropezi in prelabil.(doar 1 secunda pentru a nu se inmuia foarte tare deoarece  se rup foarte usor)

Spriteaza crema pe fiecare fursec apoi acopera cu a doua jumatate de coji insiropate in prealabil.

Topeste ciocolata cu frisca si untul apoi glaseaza fiecare prajiturica.

Da prajiturile la rece pentru minim 4-5 ore .

Daca ti-a placut reteta noastra "Indiene" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert Indiene

Postat de sufletista

Desert Indiene

Cojile-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare, cernem faina, adaugam coaja de lamaie...

Citeste continuarea

Indiene cu piersici si mascarpone

Postat de andaoana

Indiene cu piersici si mascarpone

Blatul: Separam ouale, iar albusurile le batem spuma tare impreuna cu zaharul si esenta de rom. Adaugam galbenusurile si faina amestecand bine de sus in jos pana se omogenizeaza. Acest aluat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.11.2013, 20:37
yummyy
la 12.11.2013, 20:41
Ce frumusele si bune!
la 12.11.2013, 20:44
Cat de faine. Iau macar una
la 12.11.2013, 20:46
la 12.11.2013, 20:49
Nelly

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking