Inghetata cremoasa cu dulce de leche

Postat de ela in Dulciuri
6 Mai 2016 | 3450 vizualizari
Inghetata cremoasa cu dulce de leche

O inghetata cremoasa,dulce dulce si tare buna.Sigur am sa o mai repet foarte curand,in alte combinatii. Ramasesem de la Paste cu destul de multa smantana pentru frisca si ini parea rau sa o arunc.Si la fix am vazut pe internet aceasta reteta.Este un deliciu! Este atat de simplu de facut si doar cu trei ingrediente.

Ingrediente

  • INGREDIENTE:
  • - 397gr lapte condensat (eu cumpar de la Auchan)
  • 700ml smantana pentru frisca (nu frisca pentru ca are zahar si va iesi si mai dulce decat este cazul)
  • sare (cam jumatate de lingurita)

Mod de preparare

Conserva de lapte condensat o pinem intr-o oala adanca si turnam peste ea apa cat sa depaseasca capacul conservei cu cateva degete. Punem la foc mic si lasam 3ore sa fiarba (eu am lasat mai putin si nu s-a inchis destul de tare culoarea. Dupa 3ore scoatem conserva din apa si lasam sa se raceasca.

Putem sa pregatim conserva in alta zi, numai sa nu o deschidem. La sfarsitul fierberii vom avea un dulce de leche. Punem compozitia intr-un bol mai mare si o amestecam usor cu o spatula.Adaugam si sarea si amestecam bine.

Separat, mixam smantana pentru frisca pana se intareste. Adaugam frisca batuta, treptat, peste caramel, amestecand usor, pana terminam toata frisca si compozitia este cremoasa si omogena. Punem intr-o forma termorezistenta si sam la congelator pana se intareste.

Inainte de servire, lasam la temperatura camerei inghetata vreo 10minute. Servim cu muuulta frisca, care ii mai ia din dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cremoasa cu dulce de leche" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Placinte daneze cu caise - Un desert rapid si delicios

Postat de Bucataras

Placinte daneze cu caise - Un desert rapid si delicios

Cum se prepara Plăcinte daneze cu caise - Un desert rapid și delicios: Porționează aluatul foietaj în 9 părți egale. Așază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt....

Citeste continuarea

Tort 26

Postat de CameliaComan

Tort 26

Blat cacao: Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Amestecam faina cu cacaua si apoi o cernem. Adaugam cate 2 linguri din amestecul solid in cel lichid si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.05.2016, 14:46
Ela, ce pofta imi faci. Chiar am dulce de leche.
la 06.05.2016, 14:47
Mena,daca ai stii ce delicioasa este!!!
la 06.05.2016, 14:48
Superrrr!!!! Merita incercat
la 06.05.2016, 14:50
la 06.05.2016, 14:51
Te cred Ela. Eu mi-am facut dulce de leche si ma gandeam sa fac ceva bun iar tu mi-ai dat o idee buna

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking