Prajitura Madagascar

Postat de panacris in Dulciuri
10 Aug 2016 | 7597 vizualizari
Prajitura Madagascar

  Daaaa, din nou Dr Oetker e de vina ;) M-a provocat, am raspuns. Un dulce, tare ciocolatos și aromat ;) Esențele de  migdală Marocană, de vanilie de Madagascar și esența de lămâie Siciliana de la Dr. Oetker, m-au pus la treabă. Așa că am cotrobîit pe net și am găsit ceva tare simplu, interesant și delicios.   Pe gustul Zmeilor, deci si pe al vostru ;) ;)Spor si pofta buna. ;)  

Ingrediente

  • PENTRU BLAT:
  • biscuiți cu miere 200 g
  • unt gras cca. 100 g,
  • PENTRU CREME: frișcă lichidă 600 ml (3 cutii a câte 200 ml),
  • ciocolată amăruie 200 g,
  • ciocolată cu lapte 200 g,
  • ciocolată albă 200 g,
  • esență de migdale Marocană de la Dr. Oetker ½ linguriță
  • esență de vanilie de Madagascar de la Dr. Oetker ½ linguriță,
  • esență de lămâie Siciliana de la Dr. Oetker ½ linguriță.

Mod de preparare

Un desert rapid și ciocolatos.

Se pregătesc trei vase, pentru a prepara cremele pe baie de aburi.

Se topește  ciocolata amăruie,  apoi se adaugă esența de migdale marocana și 200 ml frișcă lichidă, ce se amestecă până se omogenizează, apoi se lasă la rece, până la ansamblare.

La fel se procedează și cu ciocolata albă, doar că pe aceasta o aromatizăm cu esența de lămâie siciliană.

Iar crema de ciocolată cu lapte, se aromatizează cu esența de vanilie din Madagascar. Pentru blat, se mărunțesc biscuții într-un blender, apoi se amestecă cu untul moale, până se obține un blat omogen.

Blatul de biscuiți se așează într-un vas cu pereții detșabili, tapetat cu foaie de pergament și se lasă le rce, ca. 30 de minute. Apoi se așează cremele întărite în straturi independente.Prăjitura se lasă la rece ptr cca. 60 de minute, sau chiar peste noapte. Se ornează după gustul fiecăruia. Spor și poftă bună.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Madagascar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu capsuni

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu capsuni

Blat de pandispan cu capsuni : Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o bezea ferma. Separat amestecam galbenusurile cu un praf de...

Citeste continuarea

Desert prajitura Rocky

Postat de panacris

Desert prajitura Rocky

Apa, zahărul și pudra de roșcove se topesc într-un vas cu fundul gros, la foc mic, sau pe baie de aburi, până ce se diluează tot zahărul. Apoi se oprește focul, se amestecă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.08.2016, 17:14
Ce aromata si apetisanta!
la 10.08.2016, 17:36
Imi place maxim gustul migdalelor...estenta asta nu stiu cum este, dar cred ca a iesit ceva tare bun!
la 10.08.2016, 19:14
Simona, super aromata esenta noua de la Dr Oetker
la 10.08.2016, 19:16
frumoasa ti-a iesit
la 10.08.2016, 19:54

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking