Ingrediente
- 1l lapte
- 3 oua
- 1 baton scortisoara
- 6-7 seminte cardamon,
- zahar dupa gust,eu cred ca am pus cam 200-300 gr in total
- coaja de la o lamaie si zeama
- 400 ml iaurt grecesc 10%
- 200 ml frisca lichida
- 250 gr fructe de padure
Mod de preparare
Am pus intr-o oala la foc galbenusurile,cu laptele,zaharul,batonul de scortisoara si cardamonul si am lasat sa fiarba amestecand mereu,pana a dat in clocot de cateva ori,apoi am adaugat si fructele de padure si am mai lasat pe foc pana compozitia a capatat o oarecare consistenta asemanatoare cu cea a unui sos mai…lichid,nu foarte gros.Toata aceasta compozitie am bagat-o la blender si am amestecat bine,apoi am trecut-o printr-o sita pentru a elimina semintele fructelor dar si ce nu s-a macinat foarte fin din batonul de scortisoara si cardamon si apoi am dat-o de o parte la racit.
Albusurile le-am batut spuma cu putin zahar si apoi le-am incorporat in compozitia cu fructe,am adaugat si zeama de la lamaie pentru ca citisem ca daca adaugi la inghetata zeama de lamaie nu mai face ace de gheata…neadevarat as spune!
Separat am batut frisca pana s-a intarit,apoi am adaugat iaurtul si am continuat sa bat pana s-au omogenizat,am adaugat si putina esenta de visine si initial am zis ca asta va fi topingul pentru inghetata insa,in una din cele 2 cutii in care am pus inghetata am pus totusi la congelat si o parte din aceasta frisca cu iaurt si s-a dovedit a fi o alegere buna.
Am turnat crema de fructe in cutii pentru a le pune in congelator,asa cum am spus o parte din inghetata a fost simpla si pentru una am amestecat frisca cu iaurt si crema de fructe de padure.
Ambele variante au fost extrem de gustoase si mai ales racoritoare pentru temperaturile de afara.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu cardamon si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|