Nougat glace

Postat de RuxyRux in Prajituri
19 Iul 2013 | 7726 vizualizari
Nougat glace

E ceva...de vis! Sincer nu cred ca am mancat vreodata ceva similar mai delicios! Merita si recomand din toata inima aceasta reteta a lui Radu! Multumesc mult Radule! :) Va ramane de azi inainte reteta favorita :)

Ingrediente

  • 1 litru frisca lichida
  • 450 g zahar( eu am folosit brun)
  • 200 g fructe deshidratate sau confiate (caise, cirese etc.), tocate
  • 200 g alune de padure, tocate( am inlocuit cu migdale pe care le-am copt 7 minute)
  • 3-5 albusuri de ou, functie de marimea lor( eu am pus 5)
  • 500 g fructe de padure decongelate( eu am ales sa nu le pun in compozitie ci sa le servesc deasupra)
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • 150 ml apa
  • semintele de la 1/2 pastaie de vanilie (sau 1 lingurita de esenta de vanilie)
  • frunze proaspete de menta pentru decor

Mod de preparare

Mie mi-au iesit doua tavi( cele de chec).

Am tapetat ambele tavi cu folie de prospetime.

Migdalele cum spuneam le-am copt 7 minute la 200 de grade)

Am intins o foaie pergament pe suprafata de lucru, pe care am uns-o cu putin unt.

Intr-o tigaie am pus zaharul( 200 gr), cu grija sa nu se arda, l-am caramelizat apoi am pus migdalele maruntite la blender. Am amestecat si le-am luat deoparte dupa 1 min.

 Am rasturnat pe foaia pergament  si am lasat sa se raceasca. Ideal este sa uniformizati cat mai mult crantzul. Se toaca cand se raceste cu un cutit. Eu am pus o parte la blender.

Am mixat frisca din timp si am dat-o la rece.

Am facut un meringue din albusuri. Le-am mixat spuma si am pregatit un sirop pe foc din apa( 150 ml) si din total 250 gr de zahar.

Siropul care fierbe spumand( 120 grade) se toarna usor in spuma de albus si acesta o va gati, le va face pufoase... adaugam si vanilia apoi, mixam bine circa 2 minute.

Lasam mixtura sa se raceasca apoi amestecam cu frisca si crantzul. In acest punct ar fi trebuit sa adaug fructele tocate insa eu am preferat sa o las simpla si sa ma bucur de gustul ei asa.

Am turnat in tavi compozitia. Am acoperit cu folie si am dat la congelator.

Pentru coulis de fructe, vezi reteta lui Radu :)

http://www.reteteleluiradu.ro/2013/07/16/nougat-glace/

Eu am avut de ieri sosul de fructe din zmeura amestecata cu vanilie si miere.

Radu recomanda minim 8 ore la rece...insa sa vedem daca rezistati :))) proba de foc garantat! :D

E MINUNATA! :) iar daca mai aveti nelamuriri apelati la Radu...el e maestrul :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Nougat glace" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (54)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Budinca cu branza si afine

Postat de simona72

Budinca cu branza si afine

Ouale intregi se bat cu un praf de sare, atat cat sa se dezlege bine ouale. Se adauga zaharul si se continua mixarea pana ouale devin o spuma care se tine bine de tel. Se adauga vanilia si untul...

Citeste continuarea

Prajitura cu caise, visine si bezea

Postat de mirela0911

Prajitura cu caise, visine si bezea

Se mixeaza oul si cele 4 galbenusuri impreuna cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat pana ce acesta se topeste si se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga pe rand laptele, uleiul si la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.07.2013, 21:59
Vreaaauuuu, vreaaauu,vreaaauuu!
la 19.07.2013, 22:00
super
la 19.07.2013, 22:01
Yamyyyyy Ce mult imi place!
la 19.07.2013, 22:03
Vrei????? Hai Corinuto...ca am destula ))))
la 19.07.2013, 22:04
Chiar super Bya...te topeste

Vezi toate comentariile (54)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking