Ingrediente
- 4 oua
- 400 ml frisca lichida
- 100 gr zahar tos
- 100 gr zahar pudra
- 100 gr ciocolata alba
- 2 lime nu prea mari
- 1 pliculet zahar vanilat
Mod de preparare
Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile cu 1 praf de sare,putina zeama de lamaie,adaugand treptat zaharul pudra.Mixam pana obtinem o bezea tare.
Punem zaharul tos cu 10 linguri de apa pe foc mic.siropul obtinut il punem treptat peste galbenusuri mixand mereu pana compozitia se raceste si obtinem o crema alba,peste care adaugam coaja rasa de la 1 lime si zeama de la 2.
Ciocolata o topim la baigne marie si o adaugam peste crema de galbenusuri.
Frisca o batem cu zaharul vanilat,apoi o adaugam peste galbenusuri amestecand usor.
La sfarsit adaugam bezeaua.Amestecam totul uso si bine,apoi punem intr-un vas si dam la congelator cateva ore.
Servim cu placere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu ciocolata alba si lime" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (31)
|