Inghetata cu ciocolata alba si lime

Postat de lilik in Dulciuri
30 Aug 2012 | 3940 vizualizari
Inghetata cu ciocolata alba si lime

Ingrediente

  • 4 oua
  • 400 ml frisca lichida
  • 100 gr zahar tos
  • 100 gr zahar pudra
  • 100 gr ciocolata alba
  • 2 lime nu prea mari
  • 1 pliculet zahar vanilat

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile cu 1 praf de sare,putina zeama de lamaie,adaugand treptat zaharul pudra.Mixam pana obtinem o bezea tare.

Punem zaharul tos cu 10 linguri de apa pe foc mic.siropul obtinut il punem treptat peste galbenusuri mixand mereu pana compozitia se raceste si obtinem o crema alba,peste care adaugam coaja rasa de la 1 lime si zeama de la 2.

Ciocolata o topim la baigne marie si o adaugam peste crema de galbenusuri.

Frisca o batem cu zaharul vanilat,apoi o adaugam peste galbenusuri amestecand usor.

La sfarsit adaugam bezeaua.Amestecam totul uso si bine,apoi punem intr-un vas si dam la congelator cateva ore.

Servim cu placere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu ciocolata alba si lime" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Fursecuri marocane cu migdale

Postat de Corina33

Fursecuri marocane cu migdale

Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga coaja de lamaie, faina de migdale si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si sarea. Se framanta sau se amesteca cu o lingura de lemn. Cu mainile...

Citeste continuarea

Desert fursecuri cu nuca si crema cu dulceata de zmeura

Postat de Constelatialeu

Desert fursecuri cu nuca si crema cu dulceata de zmeura

Albusurile le-am amestecat cu zaharul tos si le-am pus pe baie de abur, amestecand continuu pana ce zaharul se topeste. Se trage de pe baia de abur si se mixeaza bine pana obtinem o bezea tare, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.08.2012, 23:03
o portie se poate?
la 30.08.2012, 23:03
ce gustos!vreau si eu dar maine
la 30.08.2012, 23:04
ce prezentare ispititoare
la 30.08.2012, 23:09
Daca-mi place? Hmmm...sa ma gandesc 3 secunde...imi place nespus de mult Lilik imi dai si mie o cupa?
la 30.08.2012, 23:14

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking