Ingrediente
- 6 galbenusuri
- 400 ml lapte 3,5% grasime
- 200 ml smantana pentru frisca 35% grasime
- 100 gr zahar brun
- 1 lingurita vanilie
- 1 lingura cu varf cacao neagra
- 100 gr ciocolata cu lapte
- 150 gr zmeura congelata
- Sos de zmeura:
- 150 gr zmeura congelata
- 50 gr zahar
Mod de preparare
Prepara mai intai sosul de zmeura: pune intr-o craticioara zmeura si zaharul si pune-le la foc mic pana ce zaharul se topeste si se ingroasa putin compozitia. Lasa-l apoi sa se raceasca.
Amesteca laptele cu smantana lichida pentru frisca si pune-le pe foc mic, pana incep sa fiarba.
Mixeaza bine galbenusurile cu zaharul pana se albesc si isi tripleaza volumul.
Rupe ciocolata bucati si toarna peste ea putin lapte fierbinte din oala si las-o sa se topeasca.
Toarna laptele fierbinte in fir subtire peste amestecul de galbenusuri si amesteca usor cu un tel pana se incorporeaza. Adauga ciocolata topita, vanilia si cacao. Omogenizeaza bine si muta amestecul inapoi in oala. Pune pe foc mic, amestecand continuu cu un tel, pana se ingroasa si capata consistenta smantanii.
Rastoarna amestecul pentru inghetata intr-o forma, adauga zmeura taiata sau intreaga, dupa plac si putin sos de zmeura. Amesteca foarte putin si lasa inghetata sa se raceasca la temperatura camerei, apoi mut-o la congelator minim 6 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu ciocolata si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|