Inghetata de caise cu Nesquik

Postat de adasev12 in Dulciuri
14 Iul 2011 | 2960 vizualizari
Inghetata de caise cu Nesquik

reteta adaptata dupa mai multe retete de inghetata luate de la diversi bucatarasi...multumesc tuturor!

Ingrediente

  • 400 ml frisca lichida
  • 4 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • zahar dupa gust ( aprox 150 gr am pus eu)
  • 4 l-ite nesquik
  • vanilina
  • 500 gr caise
  • 2-3 caise sau o piersica pt sos

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul .

Laptele se incalzeste, dar nu se fierbe, si asa caldut se toarna fir subtire peste galbenusuri, mixand  in continuare. Se pun apoi la foc mic pana se ingroasa ca o ciulama. Se da la racit.

Frisca se bate  spuma  tare si apoi se  amesteca cu caisele mixate sau zdrobite cu furculita . Cand s-a racit bine amestecul de oua si lapte se combina cu frisca si fructele, se mai adauga vanilina pt aroma si se imparte in doua  vase compozitita. Intr-una se adauga Nesquik , se amesteca bine si apoi se dau ambele vase la congelator . Din ora in ora se scot si se amesteca bine pt a sparge acele de gheata.  Eu am lasat ultima data peste noapte compozitia la congelator, am servit abia a doua zi...si nu a avut deloc ace de gheata....a iesit f buna

Deasupara  am servit cu un sos de caise  facut din 3 caise , 3 lg zahar si un paharel de apa, puse pe foc la fiert si apoi lasate la racit. Am mai adaugat si frisca .

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de caise cu Nesquik" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Pasca fara aluat cu branza dulce si lamaie

Postat de RuxyRux

Pasca fara aluat cu branza dulce si lamaie

Untul se topeste intr-un ibric si apoi se raceste brusc.( eu pun un vas cu apa rece si asez ibricul in el). Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca usor ca la o maioneza...

Citeste continuarea

Cornuri cu branza si gem de prune

Postat de merisor67

Cornuri cu branza si gem de prune

Pentru aluat, mixam  untul tinut la temperatura camerei cu oul, zaharul si putina sare, apoi adaugam laptele, coaja rasa de lamaie si incepem sa incorporam faina amestecata cu garantul pentru...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.07.2011, 17:21
Atunci daca este preluata de la mai multi bucatarasi este asortata ,nu-i asa? arata fantastic,asa ca si bucatarasii
la 14.07.2011, 17:29
numai buna pe caldura asta
la 14.07.2011, 18:01
suuuper!
la 14.07.2011, 18:19
vin si eu la tine sa ma racoresc cu putina inghetata
la 14.07.2011, 18:26

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking