Inghetata de catina si zmeura

Postat de Ela68 in Dulciuri
26 Aug 2013 | 8671 vizualizari
Inghetata de catina si zmeura

Ideea de a face inghetata de catina mi-a venit saptamana trecuta. Pentru ca stim cu totii cat este de buna catina pentru imunitate, anul trecut am pus la borcan cu miere pentru utilizarea ei pe timpul iernii. Din pacate, n-am cules-o de pe codite si a fermentat. Anul acesta am reusit o alta metoda de pastrare si anume am dat-o prin blender, apoi am strecurat-o, obtinand astfel un sirop fin. La aceeasi cantitate de catina am adaugat miere. Atat de mult mi-a placut gustul acestui amestec incat primul gand a fost sa creez o inghetata acrisoara , aromata, sanatoasa si plina de culoare.

Ingrediente

  • 200 gr catina
  • 500 gr zmeura
  • 200 gr caju
  • 250 ml lapte de cocos
  • 300 gr miere de salcam
  • zeama de la 1/2 lamaie

Mod de preparare

Se pune la hidratat timp de 2-3 ore caju-ul. 

Se spala bine catina si se pun in robot fructele pana ce sunt bine zdrobite. Pentru eliminarea samburilor si obtinerea unui suc fin se dau prin strecuratoare. Din 200 gr de catina rezulta 80-90gr suc. La fel se procedeaza si cu zmeura.  

Cele 200 gr de caju hidratate se amesteca cu zeama de lamaie si se mixeaza la un robot performant pana se obtine o crema fina.

Intr-un castron mai mare se combina sucul de catina si zmeura, laptele de cocos, mierea si pasta de caju , amestecandu-le pana ce mierea este bine inglobata.

Se toarna compozitia in masina de inghetata sau se da la congelator si se amesteca din 20 in 20 minute. 

Se decoreaza dupa preferinta, dar musai cu frunzulita de menta, ca-i tare draguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de catina si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Rulada cu banane

Postat de Meea

Rulada cu banane

Albusurile se bat spuma tare cu putina sare, apoi se adauga jumatatea din cantitatea de zahar. Separat, se bat galbenusurile cu cealalta jumatate de zahar. Peste spuma de albusuri punem si...

Citeste continuarea

Placinta sarata cu branza si mix de seminte

Postat de rocsi_1612

Placinta sarata cu branza si mix de seminte

Aluatul: Intr-un bol cernem faina, punem drojdia si sarea. Adaugam iaurtul, amestecam, apoi punem apa, putin cate putin si framantam. Cand obtinem un aluat omogen si usor de lucrat, incorporam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.08.2013, 17:18
Ce faina este! Vreau si eu o cupa!
la 26.08.2013, 17:20
eu vreau doua cupe
la 26.08.2013, 17:20
Ela, aici e de mine. Două porţii (pentru sănătate, desigur) aş dori şi eu.
la 26.08.2013, 17:23
la 26.08.2013, 17:28
ce de vitamine si ce bine arata

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking