Ingrediente
- 2 cani amestec de lapte si smantana,
- 50g.praf de cacao,
- 1 1/2 lingurita de esenta de vanilie,
- 55g.ciocolata ,tocata,
- 4 galbenusuri,
- 100g.zahar;
Mod de preparare
1.Intr-o cratita, se amesteca cele 2 cani de lapte si smantana cu praful de cacao pana devine o pasta.Se pune pe foc si se lasa sa clocoteasca ,apoi se ia de pe foc, se adauga esenta de vanilie si ciocolata tocata , amestecand mereu pana ciocolata se topeste .
2.Intre timp, se bat galbenusurile cu zaharul pana devin pufoase.Se incorporeaza amestecul de lapte si se fierbe compozitia pe bain-marie ,amestecand cu o lingura de lemn pana se ingroasa.
3.Crema rezultata se lasa sa se raceasca mai multe ore, de preferat chiar peste noapte .
4.Cand crema s-a racit, se transfera in recipientul de inghetata si se pune in congelator.Din cand in cand, se amesteca pentru a preinimpina formarea de ace de gheata.Se serveste in pahare sau cupe de inghetata.
Daca ti-a placut reteta noastra "INGHETATA DE CIOCOLATA" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (5)
|