Inghetata de ciocolata un desert clasic si irezistibil

Postat de bucatarasa in Dulciuri
26 Aug 2024 | 552 vizualizari
Inghetata de ciocolata un desert clasic si irezistibil

Inghetata de ciocolata  un desert clasic si irezistibil, perfect pentru a-ti rasfata papilele gustative in zilele calduroase sau pentru a te bucura de un moment dulce in orice anotimp. Bogata si cremoasa, cu un gust intens de ciocolata, aceasta inghetata este o alegere ideala pentru iubitorii de ciocolata de toate varstele. Facuta acasa, inghetata de ciocolata este mult mai gustoasa si satisfacatoare decat cea din comert, permitandu-ti sa controlezi calitatea ingredientelor si intensitatea aromei.

Ingrediente

  • Ingrediente Inghetata de ciocolata un desert clasic si irezistibil
  • 200 g ciocolata neagra (cu un continut de cacao de cel putin 70%)
  • 500 ml lapte integral
  • 250 ml smantana pentru frisca (cu un continut de grasime de minim 30%)
  • 150 g zahar
  • 4 galbenusuri de ou
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Un praf de sare

Mod de preparare

    Cum se prepara Inghetata de ciocolata un desert clasic si irezistibil

Prepararea bazei pentru inghetata:
        Intr-o cratita, incalzeste laptele si smantana la foc mediu, amestecand ocazional, pana aproape de punctul de fierbere. Nu lasa amestecul sa dea in clocot.

    Topirea ciocolatei:
        Intr-un bol termorezistent, topeste ciocolata neagra fie la bain-marie (deasupra unui vas cu apa fierbinte), fie in cuptorul cu microunde, amestecand des, pana devine complet lichida si fina. Lasa ciocolata sa se raceasca usor.

    Prepararea amestecului de galbenusuri:
        Intr-un bol mare, bate galbenusurile cu zaharul si un praf de sare, pana cand amestecul devine palid si cremos. Apoi, adauga treptat ciocolata topita, amestecand continuu pentru a obtine o compozitie omogena.

    Combinatia de ingrediente:
        Toarna incet amestecul fierbinte de lapte si smantana peste amestecul de galbenusuri si ciocolata, amestecand constant pentru a preveni coagularea oualor. Dupa ce ai combinat bine ingredientele, pune amestecul inapoi in cratita.

    Ingrosarea compozitiei:
        Gateste compozitia la foc mic, amestecand constant, pana cand se ingroasa usor si acopera spatele unei linguri. Nu lasa amestecul sa fiarba, deoarece ouale se pot coagula. Aceasta va dura aproximativ 5-8 minute.

    Racirea amestecului:
        Dupa ce compozitia s-a ingrosat, ia cratita de pe foc si adauga esenta de vanilie. Toarna amestecul printr-o sita fina intr-un bol curat pentru a indeparta eventualele bucati de ou coagulat. Lasa amestecul sa se raceasca complet la temperatura camerei, apoi acopera-l si pune-l in frigider pentru cel putin 4 ore sau peste noapte, pana cand este foarte rece.

    Prepararea inghetatei:
        Odata ce amestecul s-a racit bine, toarna-l in aparatul de facut inghetata si urmeaza instructiunile producatorului. Daca nu ai un aparat de inghetata, poti turna compozitia intr-un recipient mare si pune-l in congelator, amestecand energic la fiecare 30 de minute pentru a sparge cristalele de gheata, pana cand inghetata ajunge la consistenta dorita.

    Servirea:
        Dupa ce inghetata a ajuns la consistenta potrivita, o poti servi imediat sau o poti transfera intr-un recipient ermetic si o poti pastra in congelator pentru mai tarziu. Serveste inghetata de ciocolata simpla sau alaturi de fructe proaspete, frisca, sos de ciocolata sau nuci.

Recomandam si inghetata de vanilie sau inghetata de banane si afine

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de ciocolata un desert clasic si irezistibil" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (0)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Tiramisu reţetă originală

Postat de gicuta69

Tiramisu reţetă originală

Tiramisu reţetă originală Mai intai am batut frisca lichida cu zaharul vanilat si am dat-o la frigider. Intr-un castron, am pus galbenusurile si am  adaugat treptat zaharul pudra,...

Citeste continuarea

Desert chec combinat

Postat de Constelatialeu

Desert chec combinat

Mai intai tapetam 2 tavi de cozonac cu hartie de copt, sa le avem pregatite cand compozitia este gata. Separam galbenusurile de albus. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam...

Citeste continuarea

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking