Inghetata de fistic

Postat de simona72 in Dulciuri
23 Mar 2016 | 4836 vizualizari
Inghetata de fistic

Nu e decat primavara si eu m-am grabit sa fac inghetata. Dar, nu orice fel de inghetata, ci una favorita, adorata de mine si ai mei baieti. Am atatea amintiri frumoase din vacante care se leaga doar de aceasta inghetata. Ultima este cea de anul trecut de undeva din Grecia, de la un domn intre doua varste. Avea o toneta mica de inghetata, un vanzator ambulant. Cu mana pe inima va spun ca a fost una dintre cele, daca nu cea mai buna inghetata mancata de mine vreodata. Era cremoasa, se simtea ca era facuta cu lapte, smantana grasa, avea bucati mari de fistic si-ti punea si o cupa generoasa cu supliment, din minunata lui inghetata. Ne-am imprietenit si de aici povestea continua pe alt fagas…   Reteta pe care eu v-o aduc este una de post. Am incercat reteta doar de dragul pastei de fistic pe care am descoperit-o atunci cand Cristina ne-a dat o mare provocare. De atunci tot probez retete cu aceasta pasta. Cred ca ar fi trebuit sa scriu o reteta separat doar pentru ea…

Ingrediente

Pentru pasta de fistic:

  • 100 gr fistic
  • 50 ml apa
  • 50 gr zahar
  • 1 lingura ulei de cocos(optional)
  • 30-40 ml lapte de orez cu migdale
  • 100 gr ciocolata alba
  • In plus: 400 ml lapte de orez cu migdale

Mod de preparare

Eu am folosit un aparat de facut inghetata. Totul este foarte simplu, am pus cu o seara inainte bolul aparatului de facut inghetata in congelator. Este nevoie sa stea cateva ore bune, eu il tin de obicei in jur de 12 ore.

 

Pentru pasta de fistic: se pune fisticul curatat intr-un bol. Peste fistic se pune apa clocotita si se lasa fisticul la inmuiat 10-15 minute. Se inlatura coaja subtire dupa inmuierea fisticului. Aveti nevoie de putina rabdare, dar garantez ca merita. Apa si zaharul le-am pus pe foc intr-un ibric mic. Am lasat sa fiarba pana a inceput sa se ingroase putin, sa se asemene cu un sirop. Se pune fisticul curatat intr-un blender, eu am folosit Blend-Active® Pro. Se adauga siropul din zahar, uleiul si se mixeaza pana obtinem o pasta fina. Se subtiaza pasta cu putin lapte. Ciocolata se topeste pe baie de aburi si se amesteca cu pasta de fistic. Adaugam laptele, amestecam cu un tel pana se desface pasta si punem compozitia in bolul aparatul de inghetata care a stat la congelator. Conectam aparatul si lasam pana obtinem consistenta dorita. In aproximativ 15 minute inghetata este gata. Servim cu mare pofta!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de fistic" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert savarina cu apa de trandafiri si cardamom

Postat de Satisfyyourcravings

Desert savarina cu apa de trandafiri si cardamom

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile cu putina sare, pana formeaza creste tari.  Separat, se amesteca galbenusurile cu zaharul, folosid un mixer pana cand zaharul s-a...

Citeste continuarea

Orez cu lapte fisticos

Postat de simona72

Orez cu lapte  fisticos

Spalam orezul in mai multe ape. Punem in vasul de ceramica al aparatului slow cooker, orezul, pastaile de cardamom putin zdrobite cu podul palmei,praful de sare, batonul de scortisoara, pasta de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.03.2016, 09:57
Huoooooooooooooooooo, ce ma nervezi....si te intrebi de ce ai racit...cred ca-i delicioasa, pacat ca-i asa scump fisticul...
la 23.03.2016, 09:58
la 23.03.2016, 09:59
eu vreauuuuuuuu
la 23.03.2016, 10:02
Doamna fistic tocmai buna pentru traheita mea . Iese buna cu aparatul de inghetata , super
la 23.03.2016, 10:04
Acum dau cu ceai)

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking