Inghetata de morcovi

Postat de anomisana in Dulciuri
9 Aug 2012 | 3914 vizualizari
Inghetata de morcovi

Chiar daca afara s-a mai racorit, este inca vara, iar inghetata este printre deserturile mele preferate. Am vazut la Alina, alias rhapsody o varianta a acestei inghetate, mie imi plac morcovii foarte mult, asa ca mi-am propus si am si reusit sa incerc si un desert cu aceasta aroma. Am plecat de la ideea ei, dar am adunat in aceasta inghetata ce mi-a trecut mie prin minte si prin frigider.

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 200 ml smantana de gatit
  • 250 ml lapte
  • 200 g smantana grasa
  • 200 ml frisca lichida
  • 300 g morcovi
  • esenta de portocale

Mod de preparare

Galbenusurile cu 100 g zahar le-am mixat bine la bain-marie, pana s-au albit si au capatat consistenta, le-am adaugat smantana de gatit si am mai lasat pe foc vreo 2 minute, apoi le-am lasat sa se raceasca.

Morcovii curatati i-am taiat felii si i-am fiert 20 de minute in aburi, apoi i-am pasat in blender, impreuna cu laptele.

Am amestecat intr-un bol mai mare crema de oua cu smantana batuta putin cu 100 g zahar, am adaugat frisca batuta spuma. In jumatate de cantitate de compozitie am adaugat morcovii si esenta de portocale, in cealalta am adaugat vanilie. Le-am pus in doua vase la congelator. Cea cu morcov trebuie amestecata de cateva ori sa nu faca ace.

Ca de obicei, am inceput dorind sa fac ceva, am sfarsit facand altceva. Initial am vrut sa fac o inghetata marmorata, dar nu am mai avut timp si rabdare sa stau sa o pun in straturi, de aceea am pus-o in doua vase si am inghetat-o. Cea alba a iestit mai cremoasa decat cea in care am pus morcovii.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de morcovi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta cu mere

Postat de caroline

Placinta cu mere

Merele le curatam de coaja si le dam prin razatoarea mare sau se pun in robot.Se adauga zahar,scortisoara.Se amesteca bine. Intr-o tigaie cu putin ulei calim merele.Cand sunt gata le lasam la...

Citeste continuarea

Cozonac cu Fanta (de post)

Postat de rocsi_1612

Cozonac cu Fanta (de post)

Aluatul: Punem sucul intr-un ibric pe foc pana devine caldut. Drojdia o frecam cu o lingura de zahar. Cernem faina intr-un bol, punem un praf de sare, drojdia, zaharul, coaja rasa de lamaie,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.08.2012, 14:40
n-ama auzit pana acum , o data as incerca si as manca macar pentru ca face bine ochilor .
la 09.08.2012, 14:44
Ca face bine ochilor cred ca este un mit; eu am mancat foarte multi morcovi in copilarie si tot nu am incetat sa port ochelari, ba chiar mi s-a urat de atatia morcovi. I-am redescoperit adult fiind si mi-am dat seama cat de mult imi plac; ii pun aproape in orice fel de mancare si acum iata si in inghetata. Insa gustul este foarte bun, chiar si in dulciuri. Daca tot exista placinta de dovleac, de ce nu ar fi si una de morcovi? Poate o fac eu in curand.
la 09.08.2012, 14:45
mult succes la noua reteta .Deci sa nu mai mananc morcovi ca tot nu scap de miopie
la 09.08.2012, 14:52
Sa ne spui si noua cum se face, da?
la 09.08.2012, 14:59
Gata Miha, am terminat de editat.

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking