Inghetata de sirop de artar cu bucati crocante de caramele

Postat de laylalala in Dulciuri
22 Apr 2010 | 3741 vizualizari
Inghetata de sirop de artar cu bucati crocante de caramele

Ingrediente

  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 200 gr lapte condensat
  • 600 ml frisca lichida
  • 4 linguri sirop de artar
  • 50 gr bomboane tari cu gust de caramea, zdrobite

Mod de preparare

Daca laptele il cumparati in tub (ca cel de pasta de dinti): turnati laptele intr-un borcan cu capac si infiletati bine. Asezati-l intr-o oala, turnati apa pana fix sub capac si fierbeti 3 ore la foc mediu avand grija ca apa sa nu scada. Cand scade putin completati.
Amesteca vanilia cu laptele condensate.Bate frisca putin, apoi inglobeaz-o in laptele condesat, folosind o lingura de metal.Pune compozitia obtinuta intr-un vas de plastic cu capacitatea de 1 L si pune-o la congelator pentru 3 ore.
Lucrand repede, amesteca compozitia putin, toarna siropul de artar si adauga caramelele zdrobite, apoi mai amestec-o putin.Pune inghetata la congelator pentru inca 4 ore, sau cel mai bine peste noapte, pana ce se va intari, apoi serveste-o cu sirop de artar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de sirop de artar cu bucati crocante de caramele" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (1)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert inghetata de ciocolata cu rom

Postat de katty

Desert inghetata de ciocolata cu rom

Intr-o craticioara punem zaharul, amidonul, sare si cacao si incepem sa turnam cate putin lapte caldut amestecand continuu. Punem vasul la foc mic si fierbem pana se ingroase. Dam jos vasul si...

Citeste continuarea

Pavlova cu ananas

Postat de andaoana

Pavlova cu ananas

Ingredientele pentru bezea trebuie sa fie la temperature camerei. Bolul si paletele de la mixer trebuie sa fie foarte bine spalate astfel incat sa nu aiba urme de grasime. Eventual inainte de a...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.04.2010, 15:01
concurs la inghetata

Vezi toate comentariile (1)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking