Inghetata de vanilie (reteta 2)

Postat de ancutsa in Dulciuri
15 Iul 2016 | 2574 vizualizari
Inghetata de vanilie (reteta 2)

Aceasta este a doua versiune a retetei mele de inghetata, pe care am imbunatatit-o.  :)

Ingrediente

  • Galbenusurile de la 4 oua,
  • 4-5 linguri zahar (sau dupa gust),
  • 1 varf de sare,
  • 250 ml lapte caldut,
  • 1 pastaie de vanilie;
  • 200 ml frisca lichida

Mod de preparare

Vasul de la aparatul de inghetata l-am lasat la congelator vreo 2 zile (pentru ca e vara si ca sa nu se mai dezghete asa repede).

Se  separa ouale si vom folosi numai galbenusurile. Acestea se pun intr-o craticioara cu fundul mai gros, se freaca cu zaharul, semintele de la o pastaie de vanilie si un praf de sare, pana devin spumoase si albe.

Separat, se incalzeste laptele (dar nu se fierbe) intr-un ibric in care adaugam pastaia de vanilie. Apoi se toarna laptele incet peste oua, amestecand continuu, pana omogenizam. De aceasta data, am mai batut-o un pic cu telul la urma, ca sa se faca spumoasa, apoi am fiert-o direct pe aragaz, la foc mic, pana s-a ingrosat un pic. Pana acum o faceam numai pe baie de abur, de teama sa nu se branzeaza, dar acum am zis ca trebuie sa incerc si asa. Si nu s-a branzit. Ce mi-a placut la varianta aceasta a fost ca s-a gatit mai bine, in plus batand-o cu telul (nu doar amestecand) a iesit mai spumoasa si aerata, apoi produsul final a iesit mai cremos.

Se lasa la racit.

Separat, se bate frisca lichida, dar mai moale. Apoi incepem sa adaugam crema de oua cate un pic peste frisca, amestecand continuu cu mixerul, pana vedem ca s-a omogenizat frumos.

Crema obtinuta se toarna in aparatul de facut inghetata, care o va amesteca timp de 15 pana la 30 de minute (sau in functie de aparatul pe care il aveti). Daca nu aveti aparat special, se da crema la congelator si din 30 in 30 de minute se scoate si se amesteca, pentru a nu face ace, pana avem inghetata de consistenta dorita.

Timpul practic de pregatire este de aprox 1 ora si jumatate.

Portii: 4 cupe

Se poate servi cu dulceata preferata. Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/07/inghetata-de-vanilie-4.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de vanilie (reteta 2)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert bomboane Raffaello

Postat de sufletista

Desert bomboane Raffaello

Intr-un bol, adaugam nuca de cocos, laptele condesat si amestecam cu o lingura pana ce se incorporeaza bine. Acoperim cu o folie si lasam deoparte 15 minute. Cu mainele umede, luam putin din...

Citeste continuarea

Prajitura magica

Postat de TAB1TA

Prajitura magica

Untul se topeste in cuptorul cu microunde si se toarna in tava. Biscuitii se zdrobesc si se presara peste unt intr-un strat cat mai uniform, fara sa apasam.  Cocosul se presara peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.07.2016, 11:36
la 15.07.2016, 11:52
buna
la 15.07.2016, 12:02
Buna!
la 15.07.2016, 12:47
la 15.07.2016, 13:08
delicioasa!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking