Inimi si pipote de pui in sos de smantana cu usturoi

Postat de gaby_d in Pui
11 Ian 2015 | 32015 vizualizari
Inimi si pipote de pui in sos de smantana cu usturoi

Ingrediente

  • 500 gr amestec inimi si pipote
  • o ceapa mare sau doua mai mici
  • 4 catei de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 50 gr unt
  • 120 ml vin demidulce
  • 200 ml smantana
  • un galbenus de ou
  • sare
  • patrunjel verde
  • o cana si jumatate apa

Mod de preparare

Intr-o tigaie cu fund dublu si peretii inalti (in cazul meu cea de tuci, prietena mea cea mai buna :-)) ) puneti untul la incalzit.

Cand s-a topit puneti ceapa, pe care ati curatat-o, spalat-o si taiat-o juliene.

Lasati la calit un minut, timp in care treceti pipotele pe sub jetul de apa rece, apoi le tamponati cu un servet curat.

Le adaugati peste ceapa si lasati la calit. Carnea va lasa zeama, amestecati cand si cand, lasati sa se evapore tot lichidul si sa capete culoare rumena atat ceapa cat si inimile si pipotele.

Stingeti totul cu vinul demidulce si lasati la fiert la foc mediu.

Fierbeti 10 minute, timp in care vinul probabil va fi deja evaporat, adaugati foile de dafin si apa (o cana si jumatate), puneti capac peste cratita si dati focul la mic. De-acu’ o buna bucata (cel putin o ora) nu veti avea decat sa verificati cat de mult a scazut sosul si cat de fiarta este carnea. Adaugati din cand in cand apa. Cate 50 ml, de 2-3 ori, cam asa am pus eu. Scoateti pe o farfurie o inima si o pipota si verificati cat de fiarta este.

Cand ambele sunt moi si bune si sosul e de 2 degete in vas, ingrosat si buuuun, amestecati  intr-un bol galbenusul de ou, smantana si usturoiul pisat.

Adaugati in tigaie peste carne, lasati sa dea doar un clocot, potriviti gustul de sare.

Opriti focul si presarati patrunjel tocat.

Am fost tentata sa pun si jumatate de lingurita mustar, dar am gustat si era atat de bun sosul incat ma gandeam sa nu-l stric daca mai adaug ceva.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Inimi si pipote de pui in sos de smantana cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Retete similare

Inimi si pipote de pui in sos de smantana

Postat de MotanLaOale

Inimi si pipote de pui in sos de smantana

Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Pipotele si inimile se curata, se spala, se scurg si se usuca cu un servet. Intr-o cratita se pune untul la topit, se adauga ceapa si se caleste...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 11.01.2015, 22:45
ce ma nerfezi cu tigaia ta!)
la 11.01.2015, 22:46
))
la 11.01.2015, 22:47
Numa' tigaia imi place ))))
La tine inca-i verde frunza?
la 11.01.2015, 22:49
de ce Die? la tine o picat?)
la 11.01.2015, 22:49
)))))))

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking