Ingrediente
- Pentru inimioarele de cafea:
- 2 lingurite zahar tos;
- 2 lingurite cu varf de cafea (eu am pus Iacobs);
- 250 ml apa.
- Pentru restul preparatului:
- 3 linguri frisca lichida;
- 150 ml. lapte rece;
- 6 inimioare de cafea inghetata;
- putin zahar tos (pentru decorarea paharului)
Mod de preparare
Preparam o cafea la ibric, astfel. Punem apa sa fiarba, adaugam cafeaua si zaharul, amestecam si lasam sa se raceasca.
Strecuram cafeaua folosind o sita pentru ceai.
Luam o forma pentru cuburi de gheata (ce forma avem sau dorim) si turnam cafeaua in fiecare compartiment al formei.
Punem la congelator si lasam minim 4-5 ore (eu am lasat de seara pana dimineata).
Luam un pahar, si udam cu putina apa, marginea. Presaram zahar tos pe o farfurie si bagam marginea paharului in el astfel incat sa obtinem un decor frumos.
Punem in pahar 6 inimioare de cafea inghetata (in functie de cat concentrata sau slaba vreti sa fie cafeaua), adaugam frisca lichida si laptele. Amestecam si servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioare de cafea inghetata, cu lapte (Ice coffee)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|