Invartite

Postat de ionela2682 in Dulciuri
18 Mai 2010 | 6639 vizualizari
Invartite

Ingrediente

  • 500-600 kg fãinã
  • 100 ml ulei
  • 1 cub drojdie 
  • apã – cât primeste aluatul
  • 1-2 linguri zahãr

Mod de preparare

Drojdia se desface într-o cana de apa  caldã si 1 lingurita de zahar.

Se cerne fãina intr-un castron. În mijlocul moviliþei se face loc pentru zahãr, drojdie si ulei.  Apã, se adaugã cât sã iasã un aluat vârtos framantandu-se cam 15-20 min ( asta daca nu aveti masina de paine), dupa care se lasa la dospit in loc caldut.

Se formeaza  invartitele dupa modelul de aici  http://www.bucataras.ro/retete/7025/briose-daneze.html  ( umplutura am folosit nuca  si  ciocolata rasa  amestecate cu putin ulei si 1 lg de zahar)  si se pun in tava  cu hartie de copt sau unsa  si tapetata cu faina ,se lasa inca 10-15,  min la crescut ,se ung cu ou si se coc la foc potrivit. La final , optional se pot stropi cu sirop ( 1 cana apa + 4-5 lg zahar)

Reteta preluata de la Radu  Anton Roman!( cu mici modificari in modelat!)

Daca ti-a placut reteta noastra "Invartite" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Placinte invartite cu telemea si spanac

Postat de cristeena20

Placinte invartite cu telemea si spanac

Pregatim aluatul: amestecam drojdia cu zaharul si putina apa calduta si punem putina faina, Lasam maiaua sa creasca putin si apoi o adaugam la faina. Adaugam sarea, uleiul si iaurtul, oul si...

Citeste continuarea

Invartite cu cascaval

Postat de rhapsody

Invartite cu cascaval

 1. Punem faina intr-un bol, dam deoparte o cana de faina din cantitatea initiala (vom avea nevoie mai tarziu de ea), facem o adancitura in mijloc, punem drojdia, zaharul si 300 ml apa. Avem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.05.2010, 17:29
ce bune trebuie sa fie
la 18.05.2010, 17:32
daaaa!
la 18.05.2010, 18:39
vreau si eu 2 )
la 18.05.2010, 19:26
2? cum sa nu!
la 18.05.2010, 21:42
ce dor imi e sa mananc una

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking