Islere 8 Martie

Postat de MIUTA in Prajituri
8 Mar 2011 | 9334 vizualizari
Islere 8 Martie

"De ziua ta femeie, de eşti mamă sau fiică, Ori metamorfozată în soacră mare, mică, Doresc la fiecare un cer fără de nori, Lângă acela care v-aduce astăzi flori."

Ingrediente

  • ALUAT BISCUITI
  • 200 g zahar pudra
  • 2 oua
  • 300 g unt
  • 200 g nuca prajita si macinata
  • un praf de copt
  • 350 g faina
  • CREMA
  • 400 g lapte
  • 6 linguri zahar
  • o budinca de vanilie
  • 4 linguri nuci prajite si macinate
  • 200 g unt
  • GLAZURA
  • 150 g zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri apa fiarta

Mod de preparare

Pentru inceput am pregatit biscuitii.Am amestecat untul cu zaharul pudra,am adaugat ouale,nuca prajita si am mixat cateva minute sa se amestece bine toate ingredientele.Am adaugat faina cu praful de copt si am framantat bine.Se intinde foaia de aluat pe masa cu grosimea cam de 0,5 cm si se taie cu o forma rotunda.Eu am folosit un pahar pt.ca am dorit sa fac islere uriase.Fiecare cerc se aseaza in tava pregatita cu hartie de copt si se dau la cuptor pentru 10-15 minute.

  Crema se prepara dintr-o budinca de vanilie conform instructiunilor de pe plic. Eu am pus in budinca zahar mai mult.Am frecat un unt spuma si am amestecat-o cu budinca racita.La sfarsit am adaugat nucile si daca doriti mai dulce se mai poate pune zahar la sfarsit dar sa fie pudra.

  Glazura se prepara dupa ce au fost umplute islerele.La glazura se amesteca toate ingredientele rapid si se toarna glazura pe islere. Se intinde rapid cu un cutit.Se glazureaza usor mai ales ca am facut islerele uriase.Sunt delicioase si le recomand tuturor cu drag.

Daca ti-a placut reteta noastra "Islere 8 Martie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cornetti cu crema de vanilie

Postat de gabrielacuisine

Cornetti cu crema de vanilie

In primul rand scoatem aluatul din congelator cu vreo 2 ore inainte sa ne apucam de rulat conurile (sau cilindrii, depinde de formele pe care le avem. Mie mi-au placut conurile la magazin) Cand...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si bezea

Postat de Pungasa_Rogue

Desert prajitura cu mere si bezea

Se incepe cu umplutura mai intai. Se curata merele de coaja si seminte, se dau pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie, se pun impreuna cu zaharul intr-un tuci la foc, iar dupa ce se...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Comentarii

la 08.03.2011, 00:43
ce frumoase sunt demult nu am mancat
la 08.03.2011, 00:46
la 08.03.2011, 00:47
Si eu sunt pe un gust cu voi
La multi ani fetelor !!!
la 08.03.2011, 00:57
La multi ani si tie!
Tare frumoase islerele
la 08.03.2011, 07:21
La multi ani!!!!!!!!!!!!!o primavara minunata

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking