Ingrediente
- 300 g făină albă 000
- 150 g untură de porc
- 50 g unt
- 2 bucăți ouă
- ½ linguriță sare de mare
- 1 plic praf de copt
- cca. 100 g smântână cât cuprinde ptr frământat
- Ingrediente pentru cremă:
- 125 g unt 80% grasime
- 100 g zahăr pudră
- cca. 100 g nucă măcinată aromatizată cu scorțișoară și zahăr
- 100 g glazură de ciocolată
Mod de preparare
Făina se amestecă cu untura, ouăle, zahărul pudră și un praf de sare, toate la temperatura camerei. Praful de copt se adaugă la amestecul de făină.
Se frământă totul până se obține un aluat elastic, adăugându-se smântâna, puțin câte puțin.
Se întinde aluatul și se taie cu o formă rotundă sau paharul, pentru a se obține fursecurile.
Islerele obținute (cca. 30 bucăți perechi!) se pun în tava tapetata cu foaie de pergament și se pun la copt, în cuptorul preincins, pentru cca. 20 de minute, la foc mediu.
Între timp, untul se freacă cu zahărul pudră și nuca măcinată, până se omogenizează.
Islere se unesc cu această cremă.
Se toarnă glazura de ciocolată și se lasă la rece până a doua zi. Apoi se rotesc prin nucă măcinată, ca să se acopere crema ieșită pe margini.
Daca ti-a placut reteta noastra "Islere cu crema de nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|