Ingrediente
- 450 g faina
- un praf sare
- 300 g iaurt
- 1 lingurita colorant galben
- 1 lingura unt topit
- 2 linguri zahar pudra
- 500 ml ulei
- Sirop
- 250 g zahar
- 100 ml apa
- zeama de la o lamaie
Mod de preparare
Amestecam iaurtul cu faina,untul, zaharul pudra,colorantul si un praf de sare pana obtinem un aluat mai gros decât cel de clatite.Il dam la rece 2 ore.
Intr-o tigaie adaugam uleiul si il lasam sa se incalzeasca.Scoatem compozitia de la frigider si o punem intr-un pos.Cand vedem ca s-a incins uleiul incepem sa facem covrigeii direct in tigaie.Ii lasam sa se rumeneasca frumos pe ambele parti si ii scoatem pe o farfurie acoperita cu servetel de bucatarie si lasam sa absoarba surplusul de ulei.
Siropul- punem zaharul cu apa intr-un ibric pe foc si lasam sa fiarba pana se obtine un sirop gros ca mierea iar la final adaugam zeama Dupa ce surplusul de ulei s-a tras luam fiecare covrigel si il trecem prin siropul racit dupa care ii putem servi
Daca ti-a placut reteta noastra "Jalebi(covrigei insiropati)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|