Jambon la cuptor

Postat de Constelatialeu in Porc
1 Feb 2018 | 8961 vizualizari
Jambon la cuptor

Si ceva carnita......

Ingrediente

  • cca 2 kg de jambon
  • 3 linguri sos soia
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 linguri boia dulce
  • 2 linguri boia iute
  • 1 lingura sare grunjoasa

Mod de preparare

Mai intai crestam partea de jambon cu sorici si presaram sarea grunjoasa, lasam cca 20 min.

Separat amestecam sosul de soia cu uleiul de masline, boia dulce si boia iute, amestecam bine si turnam acest amestec peste jambon, mai lasam cca. 30 min sa se intrepatrunda aromele.

Intr-o tava asezam hartie de copt, hartia sa fie mai mare, suficient cat sa acoperim jambonul, asezam jambonul, rasturnam peste el amestecul de soia, ulei si boia, acoperim jambonul si pliem bine marginile hartiei de copt, in tava, sub hartia de copt turnam un ibric de apa.

Bagam tava la cuptor la foc mediu cca 3 ore; dupa 3 ore, scoatem jambonul din tava si-l transferam intr-o tava de ceramica, mai ungem putin jambonul cu ulei de masline si presaram boia dulce, turnam o cana cu apa si lasam la cuptor la foc mic inca1 ora sa se rumeneasca.

Se poate servi cu diverse garnituri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Jambon la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de jambon la cuptor

Postat de Constelatialeu

Reteta de jambon la cuptor

Iata cum se prepara Reteta de jambon la cuptor Mai intai am spalat un pic jambonul dupa ce l-am dezghetat, l-am sters de apa cu un servetel, am presarat sare pe o parte si pe cealalta , am pus...

Citeste continuarea

Jambon marinat la cuptor

Postat de MotanLaOale

Jambon marinat la cuptor

Jambonul se curata, se spala bine, se usuca cu hartie absorbanta. Intr-un castron se amesteca 50 ml ulei cu condimentele Delikat si sare. Jambonul se unge cu amestec bine, bine, se pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.02.2018, 19:03
Ce apetisant arată!
la 01.02.2018, 19:08
Aoleu, Clementina, ce ne-ai făcut cu așa bunătate...!
la 01.02.2018, 19:25
Aici e de .... tine! )
la 01.02.2018, 19:29
la 01.02.2018, 19:33
Ai de mine! Chiar daca nu prea mananc din astea, de la tine de aici, as taia o bucatica!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking