Jumări tradiţionale

Postat de Zamfira in Porc
31 Oct 2015 | 4575 vizualizari
Jumări tradiţionale

Ingrediente

  • 3 kg slănină proaspătă fără şorici
  • 300 ml apă
  • sare după gust

Mod de preparare

Tăiem cubuleţe slănina. Într-o cratiţă punem bucăţile de slănina proaspătă şi apa. Amestecăm din când în când ca să nu se lipească. Untura se va topi încet, încet, după care lăsăm jumările la foc mic până când capătă o culoare maronie. În final oprim focul, scoatem jumările într-o strecurătoare şi le presăm puţin să iasă din ele grăsimea. Presărăm sare peste ele, după gust.

Când s-au răcit îi servim alături de pâine de casă şi ceapă roşie.

Untura obţinută o strecurăm într-un borcan şi o lăsăm să se răcească.

Untura pe o felie de pâine de casă, cu puţină sare, boia dulce de ardei şi câteva rondele de ceapă roşie este o bunătate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Jumări tradiţionale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Jumarute de mangalita la slow cooker Crock Pot

Postat de mihaelar63

Jumarute de mangalita la slow cooker Crock Pot

Intai se da drumul la aparat slow cooker Crock Pot setat pe High. Se taie grasimea in dreptunghiuri de marimea a doua cutii de chibrituri . Se introduce cuburile de slanina...

Citeste continuarea

Jumari traditionale

Postat de MotanLaOale

Jumari traditionale

Se taie slanina si fleica in bucati mai mari (4x4 cm). Se pun pe foc intr-un vas cu fundul gros (cel mai bun este un tuci), se pune apa si se acopera vasul cu un capac. Se lasa la foc mic...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.10.2015, 16:25
la 31.10.2015, 16:48
la 31.10.2015, 16:49
am facut si eu zilele astea si am dat si untura colegei mele ce mi-a adus slanina de la ferma ei
la 31.10.2015, 16:58
bune rau
la 31.10.2015, 17:01
Bza, Catalina, Motan

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking