Ingrediente
- 2 oua
- 2 linguri zahar pudra
- un praf de sare
- 125 ml lapte
- 125 ml smantana lichida
- 125 g faina
- o lingurita praf de copt
- 1 lingura esenta de rom
- 2 linguri stafide
- 2 linguri zahar
- 2 linguri unt
Mod de preparare
Stafidele se spala bine si apoi se pun in rom. Galbenusurile se bat spuma cu zaharul pudra si sarea. Se adauga apoi laptele si smantana (frisca) lichida, apoi se adauga faina amestecata cu praf de copt. Se lasa compozitia sa se odihneasca 20 de minute. Albusurile se bat spuma cu cele doua linguri de zahar si se adauga peste compozitia de clatite, amestecand usor. La final se adauga stafidele.
Intr-o tigaie teflonata se topeste o lingura cu unt, se toarna jumatate din compozitie si se lasa la foc mic pana incepe sa faca bule micute la suprafata. Se verifica daca este facuta clatita, apoi se intoarce pe partea cealalta, rupand-o in bucati cu o furculita (spatula). La fel se procedeaza si cu restul de compozitie.
Se serveste pudrata cu zahar si cu gem/dulceata. Noi am avut de caise, facuta in casa.
Sursa
Daca ti-a placut reteta noastra "Kaiserschmarrn" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (32)
|