Kaiserschmarrn

Postat de ralu_river in Dulciuri
31 Oct 2012 | 3544 vizualizari
Kaiserschmarrn

Ingrediente

  • 3 lg stafide
  • esenta de rom
  • 5 oua
  • un plic zahar vanilat
  • 3 lg zahar
  • 300 ml lapte
  • o cana faina
  • unt
  • un varf cutit sare
  • zahar pudra
  • compot sau sos de fructe
  • Sos de fructe:
  • capsuni
  • zahar

Mod de preparare

Pentru sos: se pun capsunile in blender impreuna cu zahar, dupa care se fierb cam 20 de minute, pana scade sosul.

Stafidele se pun in apa cu esenta de rom pentru 20 de minute. Intre timp se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu un praf de sare pana iese o spuma moale. Galbenusurile se bat cu 3 linguri de zahar, pana devin de un galben pal, dupa care se adauga zaharul vanilat, laptele si faina si se mixeaza bine, Se adauga albusurile, amestecand incet cu o lingura, de sus in jos, si se lasa la odihnit 10 minute.

Se topeste apoi o lingurita de unt in tigaie, la foc mediu, se pune un polonic din compozitie, se adauga stafidele scurse, se lasa cam 3 minute, pana se prajeste putin pe fund, dupa care se intoarce "clatita", se rupe in bucati cu o lingura de lemn si se mai lasa un minut pe foc. 

Din aceasta cantitate se pune cam de 4-5 ori cu polonicul (se repeta de 4-5 ori tot ce am scris de la ultima etapa, cu unt).

Se presara zahar pudra. Merge super cu sos de capsuni, dar si cu compot sau orice sos de fructe.

Este delicios !! Mult mai delicios decat arata :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Kaiserschmarrn" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Kaiserschmarrn

Postat de caroline

Kaiserschmarrn

Luam ouale si separam albusurile de galbenusuri. Punem intr-un bol galbenusurile, laptele,zaharul,smantana si faina si amestecam bine. Separat mixam bine albusurile cu un varf de sare....

Citeste continuarea

Kaiserschmarrn

Postat de Oana

Kaiserschmarrn

Stafidele se spala bine si apoi se pun in rom. Galbenusurile se bat spuma cu zaharul pudra si sarea. Se adauga apoi laptele si smantana (frisca) lichida, apoi se adauga faina amestecata cu praf de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.10.2012, 21:28
la 31.10.2012, 21:33
place
la 31.10.2012, 23:35
Mmmm........ce apetisant arata
la 31.10.2012, 23:39
la 01.11.2012, 17:06

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking