Kaizer din piept de porc, facut in casa

Postat de vasimur in Mezel de casa
9 Dec 2020 | 7822 vizualizari
Kaizer din piept de porc, facut in casa

Sincer să fiu, multe din mezelurile din comerț nu prea îmi plac, așa că am experimentat o rețetă simplă, rapidă și ieftină, de kaizer. Kaizerul făcut la coptor nu necesită prea multă muncă și este la îndemâna tuturor, fără dotări speciale în bucătărie. Vă recomand cu căldură, să încercați această rețetă de kaizer de casă! Este foarte gustos și dietetic, în măsura în care cantitatea și condimentele folosite sunt la discreția fiecăruia!

Ingrediente

  • 1 kg burtă de porc
  • 1 lingură de sare
  • 3-4 caței de usturoi, pisați
  • 1 linguriță de piper măcinat
  • 1 linguriță de cimbru uscat. măcinat
  • 1 linguriță de boia de ardei iute/dulce (opțional)

Mod de preparare

Am avut o bucată de piept (burtă) de porc, de cca 750 g, pe care am tăiat-o în două bucăți, pentru ca să fie mai ușor de manevrat. Dacă doriți, puteți să o lasați bucată întreagă. Spălăm bine carnea și curățăm șoricul după care tamponăm cu șervețele de bucătărie ca să îndepărtăm apa.

Ungem bine fiecare bucată de carne, cu usturoi pisat, apoi condimentăm cu sare, piper si cimbru, după gust. Dacă vă place, pudrați și cu boia de ardei iute sau dulce.

Observație: Dacă doriți, puteți să lăsați o zi la frigider, ca să se macereze carnea, dar nu este obligatoriu, mai ales că vorbim de o rețetă rapidă!

Împachetăm bine bucățile de carne, în hârtie de copt și le așezăm într-o tavă. Nu punem apă, punem doar condimentele preferate și carnea se va găti lent, în suc propriu. 

Punem tava în cuptor, la o temperatură cât mai mică și lăsăm cel puțin o oră. Despachetăm și  verificăm dacă furculița intră ușor. Tăiem o feliuță ca să vedem dacă carnea este bine pătrunsă și suficient de fragedă. În caz contrar se împachetează la loc și se mai lasă atât cat este nevoie, în funcție de cât de groasă este carnea. Uneori poate să dureze chiar și două ore! Când  kaizerul este gata, îl scoatem din hârtia de copt și îl lăsăm să se răcească. Dacă dorim, mai pudrăm cu puțină sare și condimentele dorite, după care îl punem în frigider, cam o jumătate de oră.

Tăiem kaizerul feliuțe de grosimea dorită și servim cu ceapă roșie, usturoi sau cu muștar. Observăm cât de fragedă și roz este carnea astfel gătită!

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Kaizer din piept de porc, facut in casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Retete similare

Parizer de casa

Postat de Lia1

Parizer de casa

1. Pieptul de pui il speli bine, il scurgi bine de apa si daca este nevoie, il tamponezi cu prosoape de hartie impaturite gros ca sa nu se lipeasca de carne. Il tai cuburi de vreo 2-3 cm cu...

Citeste continuarea

Slanina cu boia -fiarta cu prune uscate si coji de ceapa

Postat de mihaelar63

Slanina cu boia -fiarta cu prune uscate si coji de ceapa

Slanina se spala si se taie in doua bucati mai mici. Limpeziti prunele uscate. Cojile de ceapa se spala. Curatati usturoiul. Se pune la fiert slanina impreuna cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.12.2020, 18:21
Bravo !!! O punem la favorite
la 09.12.2020, 18:29
la 09.12.2020, 18:37
Merci, Mihaela!
la 09.12.2020, 18:38
la 09.12.2020, 18:44
Mulțumesc Gabriela!

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking