Kapsalon (Shaworma la tigaie in stil olandez)

Postat de Satisfyyourcravings in Porc
7 Aug 2017 | 5761 vizualizari
Kapsalon  (Shaworma la tigaie in stil olandez)

Ingrediente

  • 750 de grame cartofi congelati
  • 500 grame carne de porc
  • Pentru marinada:
  • paprika afumata
  • suc de lamaie
  • ulei de masline
  • pudra de ceapa
  • pudra de usturoi
  • pudra de cumin
  • pudra de coriandru
  • putina scortisoara pudra
  • ghimbir pudra
  • cuisoare pudra
  • sare
  • piper
  • Pentru servit:
  • 50 grame branza galbena sau cascaval (eu am folosit branza Gouda)
  • 2-3 frunze de salata Iceberg
  • 1 rosie
  • 1/3 castravete
  • 1/2 ceapa rosie
  • Pentru sosul de usturoi:
  • 125 grame iaur grecesc
  • putina maioneza
  • o lingurita mustar
  • putina miere
  • 2 catei de usturoi, pisati
  • ierburi proaspete (patrunjel si/sau chives), tocate marunt
  • sare

Mod de preparare

Se taie carnea de porc fasii.

Se amesteca toate ingredientele pentru marinada, se adauga peste carnea de porc si se lasa cel putin 2 ore la marinat.

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade C. 

Intre timp, se sareaza cartofii (daca este nevoie) si se transfera intr-un vas potrivit pentru cuptor. 

Se coc 20 de minute, intorcandu-i frecvent, pana devin crocanti.

Se prajeste carnea de porc in putin ulei, la foc mediu, 10-12 minute, pana cand este gatita complet.

Se adauga carnea gatita peste cartofi, se rade branza deasupra si se mai lasa la cuptor cateva minute pana cand branza s-a topit. 

Intre timp, se amesteca toate ingredientele pentru sosul de usturoi si se toaca salata fasii, rosia si castravetele felii, iar ceapa julienne.

Se adauga salata, castravetii, feliile de rosie si ceapain vasul cu carne si cartofi si se stropeste totul cu sosul de usturoi obtinut anterior. 

Se serveste imediat. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Kapsalon (Shaworma la tigaie in stil olandez)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Varza la cuptor cu ciolan afumat

Postat de MotanLaOale

Varza la cuptor cu ciolan afumat

Varza se pune de cu seara la desarat in apa rece. A doua zi se curata de cotoare, se taie fideluta si se stoarce bine. Intr-o cratita se caleste in ulei ceapa curatata si tocata marunt 3-4...

Citeste continuarea

Tochitura in sos de vin

Postat de Patricia_Iordache_79

Tochitura in sos de vin

Taiem carnea in bucati potrivite. La fel procedam si cu slaninuta afumata. Scarita o taiem pe langa os si o lasam bucati mari. Tocam usturoiul verde si ceapa. Intr-un vas (de preferinta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.08.2017, 20:59
la 07.08.2017, 20:59
Adriana, , ne-ai adus papa bun!?!....ca de fiecare dată, complimenti! Arată tare bine și gustos!
la 07.08.2017, 21:26
Ce imi place ce ne-ai adus!
la 07.08.2017, 21:42
la 07.08.2017, 21:56
Arata grozav! Stii ca imi place tot ce ne aduci tu!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking