Kapsalon (Shaworma la tigaie in stil olandez)

Postat de Satisfyyourcravings in Porc
7 Aug 2017 | 2356 vizualizari
Kapsalon  (Shaworma la tigaie in stil olandez)

Ingrediente

  • 750 de grame cartofi congelati
  • 500 grame carne de porc
  • Pentru marinada:
  • paprika afumata
  • suc de lamaie
  • ulei de masline
  • pudra de ceapa
  • pudra de usturoi
  • pudra de cumin
  • pudra de coriandru
  • putina scortisoara pudra
  • ghimbir pudra
  • cuisoare pudra
  • sare
  • piper
  • Pentru servit:
  • 50 grame branza galbena sau cascaval (eu am folosit branza Gouda)
  • 2-3 frunze de salata Iceberg
  • 1 rosie
  • 1/3 castravete
  • 1/2 ceapa rosie
  • Pentru sosul de usturoi:
  • 125 grame iaur grecesc
  • putina maioneza
  • o lingurita mustar
  • putina miere
  • 2 catei de usturoi, pisati
  • ierburi proaspete (patrunjel si/sau chives), tocate marunt
  • sare

Mod de preparare

Se taie carnea de porc fasii.

Se amesteca toate ingredientele pentru marinada, se adauga peste carnea de porc si se lasa cel putin 2 ore la marinat.

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade C. 

Intre timp, se sareaza cartofii (daca este nevoie) si se transfera intr-un vas potrivit pentru cuptor. 

Se coc 20 de minute, intorcandu-i frecvent, pana devin crocanti.

Se prajeste carnea de porc in putin ulei, la foc mediu, 10-12 minute, pana cand este gatita complet.

Se adauga carnea gatita peste cartofi, se rade branza deasupra si se mai lasa la cuptor cateva minute pana cand branza s-a topit. 

Intre timp, se amesteca toate ingredientele pentru sosul de usturoi si se toaca salata fasii, rosia si castravetele felii, iar ceapa julienne.

Se adauga salata, castravetii, feliile de rosie si ceapain vasul cu carne si cartofi si se stropeste totul cu sosul de usturoi obtinut anterior. 

Se serveste imediat. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Kapsalon (Shaworma la tigaie in stil olandez)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Retete similare

Sarmale in foi de varza acra cu afumatura

Postat de Corina33

Sarmale in foi de varza acra cu afumatura

Se spala varza din mai multe ape, se desprind frunzele de pe cotor si se curata de nervuri. Cele mai micute se taie fasii si se pun intr-o oala mare in care vom fierbe sarmalele. Sunca afumata se...

Citeste continuarea

Snitel vienez cu cus-cus

Postat de timea

Snitel vienez cu cus-cus

Carnea o feliem si o batem cu ciocanul de snitele. (pentru a nu stropi in jur punem peste felia de carne o bucata de folie alimentara). Saram si piperam fiecare bucata de carne batuta. ...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 07.08.2017, 20:59
la 07.08.2017, 20:59
Adriana, , ne-ai adus papa bun!?!....ca de fiecare dată, complimenti! Arată tare bine și gustos!
la 07.08.2017, 21:26
Ce imi place ce ne-ai adus!
la 07.08.2017, 21:42
la 07.08.2017, 21:56
Arata grozav! Stii ca imi place tot ce ne aduci tu!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking