Ingrediente
- 25 bucati de gogosari mari si sanatosi
- 25 bucati ardei kapia
- 1-2 ardei iuti ,daca doriti mai picant se pot pune mai multi dar e posibil sa fie si printre ceilalti cate unul iute.
- 2 teline mari
- 2 litri bulion
- 200mililitri otet
- 200 grame zahar
- sare 3 -4 linguri ,grunjoasa pentru muraturi.
- 5 -6 foi de dafin
- aspirina sau conservant .
- 10 -15 boabe de piper.
Mod de preparare
Curatam si spalam legumele apoi le dam prin masina de tocat sau robot.
Punem compozitia rezultata la foc,turnam si bulionul si lasam sa fiarba o ora.
Cand sunt aproape fierte , adaugam zaharul ,otetul sarea dupa gust si 1 pastila de aspirina la 1 litru de compozitie,[cine doreste poate pune conservant dupa instructiunile de pe ambalaj ]si foile de dafin,boabele de piper.
Se pune ketchup-ul in borcane uscate si se da la dunst uscat pana a 2 a zi.
Daca incercati gustul sant sigura ca veti pune in fiecare an , se poate folosi in aproape orice mancare mai ales iarna cand nu avem legume proaspete.
POFTA BUNA!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ketchup cu gogosari si ardei" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|