Ingrediente
- rosii de gradina 2 kg,
- ardei kapia 2 kg,
- ceapa alba 4 bucati,
- ceapa rosie 2 bucati,
- morcovi 4 bucati,
- mere ionatate de Valeni de Munte 4 bucati,
- sare neiodata 4 linguri,
- otet din vin 2 cani ( cca. 350 ml.),
- ulei de floarea soarelui 500 ml.,
- cimbru,
- oregano,
- foi de dafin,
- piper proaspat macinat,
- enibahar boabe,
- coriandru macinat,
Mod de preparare
Se curata legumele, se spala si se toaca marunt, eu am folosit robotul din dotare;). In uleiul incins, se adauga pe rand, ceapa, morcovii, ardeii, merele si se lasa la foc mic cca. 30 de minute. Intre timp rosiile se dau prin separatorul de rosii ( recunosc ca zmeii, au fost plecati si am folosit in alt ajutor din bucatarie, separatorul de fructe:D), lichidul obtinut se adauga peste amestecul de legume, lasandu-se la fiert cca. 15 minute la foc mic, necaoperit. Spre final se adauga mirodeniile, impreuna cu otetul, sarea si zaharul, lasandu-se la fiert, pentru a se impreuna gusturile cca. 15 minute la foc mic. Amestecul obtinut se da prin blender ( atentie se scot foile de dafin si boabele de enibahar!), apoi se toarna in sticle curate, se eticheteaza si se dau la dunst uscat pana a doua zi ( adica se invelesc in paturi!). Spor la treaba!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ketchup Panacris 2" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|