Ingrediente
- Crema:
- 800 ml lapte,
- 5 ouă,
- 200 g zahăr,
- esență de vanilie
- Blat:
- 1 ou,
- 100 g zahăr,
- 100 ml ulei,
- 100 ml lapte,
- 1 linguriță praf de copt,
- 1 lingură cafea măcinată,
- 100 g făină,
- 3 linguri cacao,
- esență de rom
- Caramel:
- 5 linguri zahăr
Mod de preparare
Blogosfera este plină de rețete cu acest tort ce iși trage originile din bucataria arabă.M-am decis să-l incerc și eu deși mi se părea cam complicat... și mă gândeam că nu o să-mi iasă, dar... iată, un experiment reușit ,cu un gust extraordinar! :)
Cremă:
Se bat bine ouăle intregi cu zahărul apoi se adaugă esența si laptele.
Blat:
Se bate oul cu zahărul, se adaugă laptele, uleiul, esența și apoi ingredientele uscate ,amestecate bine inainte.Intr-un vas rotund se caramelizează cele 5 linguri de zahăr,se oprește focul și se tapeteaza pereții vasului cu caramelul obținut. Se lasă să se răcească.
Asamblarea:
Se pune crema de ouă in vasul tapetat cu caramel, apoi in centru se toarnă compoziția de blat. Cele două compoziții se vor separa in timpul coacerii ,blatul ridicându-se la suprafață.( Aici imi era mie teamă...) Se coace pe baie de aburi timp de aprox.35-40 minute. Când este gata se scoate din cuptor,se lasă să se răcească si apoi se rastoană pe platou.
Daca ti-a placut reteta noastra "Kodrit kadir" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|