Kodrit kadir

Postat de Julie in Torturi
4 Feb 2011 | 9289 vizualizari
Kodrit kadir

Ingrediente

  • Crema: 
  •  800 ml lapte,
  • 5 ouă,
  • 200 g zahăr,
  • esență de vanilie
  • Blat:
  • 1 ou,
  • 100 g zahăr,
  • 100 ml ulei,
  • 100 ml lapte,
  • 1 linguriță praf de copt,         
  • 1 lingură cafea măcinată,
  • 100 g făină, 
  • 3 linguri cacao,
  • esență de rom
  • Caramel: 
  • 5 linguri zahăr

Mod de preparare

Blogosfera este plină de rețete cu acest tort ce iși trage originile din bucataria arabă.M-am decis să-l incerc și eu deși mi se părea cam complicat... și mă gândeam că nu o să-mi iasă, dar... iată, un experiment reușit ,cu un gust extraordinar! :)

Cremă: 
 

Se bat bine ouăle intregi cu zahărul apoi se adaugă esența si laptele.

Blat: 

Se bate oul cu zahărul, se adaugă laptele, uleiul, esența și apoi ingredientele uscate ,amestecate bine inainte.Intr-un vas rotund se caramelizează cele 5 linguri de zahăr,se oprește focul și se tapeteaza pereții vasului cu caramelul obținut. Se lasă să se răcească.

Asamblarea:

Se pune crema de ouă in vasul tapetat cu caramel, apoi in centru se toarnă compoziția de blat. Cele două compoziții se vor separa in timpul coacerii ,blatul ridicându-se la suprafață.( Aici imi era mie teamă...) Se coace pe baie de aburi timp de aprox.35-40 minute.  Când este gata se scoate din cuptor,se lasă să se răcească si apoi se rastoană pe platou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kodrit kadir" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort "Kodrit Kadir"

Postat de Geanina87

Tort "Kodrit Kadir"

Blat : Amestecam cu un tel oul, zaharul, laptele, uleiul si esenta de rom, peste care adaugam faina amestecata cu cacaoa,praful de copt si ness-ul. Omogenizam bine totul si lasam deoparte....

Citeste continuarea

Tort Kodrit Kadir

Postat de deyutzky

Tort Kodrit Kadir

Crema: Intr-un bol mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam laptele si esenta de vanilie. Blat:                     In alt bol mixam oul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.02.2011, 14:34
cum arata.....
la 04.02.2011, 14:44
deliciu
la 04.02.2011, 14:46
super ti-a iesit
la 04.02.2011, 14:46
de multa vreme mi-am pus in gand sa-l fac, dar nu m-am incumetat. Tare frumos ti-a iesit
la 04.02.2011, 14:59
Deliciooooos !

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking