Ingrediente
- Pentru crema:
- - 800 ml lapte
- - 5 ouă
- - 200 g zahăr (e suficient si 150)
- - 1 zahar vanilinat
- - 1 esenta de rom
- Pentru blat:
- - 1 ou
- - 100 grame zahar
- - 100 ml lapte
- - 100 ml ulei
- -1 plic praf de copt (cred ca ajunge o jumatate)
- - 100 grame faina
- - 3 linguri de cacao
- - 1 plic nesscafe
- Pentru caramel,
- 7-8 linguri zahar. Caramelizam zaharul si tapetam o cratita cu acest caramel.
Mod de preparare
Pentru blat, amestecam oul cu zaharul, uleiul, laptele si in final adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si plicul de cafea.
Pentru crema, batem ouale cu zaharul, vanilia, romul si adaugam laptele. In cratita turnam mai intai amestecul pentru crema, apoi imediat in mijloc turnam amestecul pentru blat. Aici chiar n-am crezut ca va iesi ceva, insa in timpul coacerii blatul se va ridica la suprafata. Coacem 35-40 minute, dar e bine sa facem testul cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca, apoi punem in frigider cateva ore, dupa care rasturnam tortuletul. Si servim fara mila. E delicios, superinsiropat, cu usoara aroma de cafea.
Ce nu mi-a placut la acest tort, a fost faptul ca blatul a iesit destul de sfaramicios, si nu stiu de ce. Ma gandesc data viitoare sa fac tortul acesta asa cum fac si tortul cu crema de zahar ars, adica dupa ce sta crema vreo 30-40 minute la cuptor, sa torn deasupra compozitia pentru blat. Eventual sa fac blatul simplu de la tortul cu crema de zahar ars, in care sa adaug cacao si nesscafe.
Daca ti-a placut reteta noastra "Kodrit Kadir" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|