Kodrit Kadir

Postat de Criss in Torturi
1 Mar 2011 | 8013 vizualizari
Kodrit Kadir

Am vazut aceasta reteta pe multe bloguri si pe multe site-uri culinare si fiind o fana a cremei de zahar ars dar si a retetelor arabesti, am zis ca trebuie neaparat sa o incerc. Si mai e ceva. Zilele trecute se discuta la Europa fm despre programul "cornul si laptele", despre eficienta acestui program si despre faptul ca de cele mai multe ori laptele , cornul/biscuitii se arunca si copiilor nu nu le place nici laptele si nici cornul. Ei bine, nici Alexutul meu nu e fan, adevarul e ca acele cornuri sunt oribile, fara gust, tari si parca ar avea cauciuc in ele. :)) Dar laptele il utilizam la ceva bun de fiecare data (clatite de cele mai multe ori). Acum, din laptele adunat toata saptamana, am facut acest minunat desert. Un desert arabesc/turcesc, nu stiu exact. Oricum o reteta orientala absolut delicioasa, pe care va sfatuiesc (pe cele care n-ati incercat-o pana acum) sa o incercati. Am vazut ca majoritatea "bucataraselor" au facut acest tortulet.

Ingrediente

  • Pentru crema:
  • - 800 ml lapte
  • - 5 ouă
  • - 200 g zahăr (e suficient si 150)
  • - 1 zahar vanilinat
  • - 1 esenta de rom
  • Pentru blat:
  • - 1 ou
  • - 100 grame zahar
  • - 100 ml lapte
  • - 100 ml ulei
  • -1 plic praf de copt (cred ca ajunge o jumatate)
  • - 100 grame faina
  • - 3 linguri de cacao
  • - 1 plic nesscafe
  • Pentru caramel,
  • 7-8 linguri zahar. Caramelizam zaharul si tapetam o cratita cu acest caramel.

Mod de preparare

Pentru blat, amestecam oul cu zaharul, uleiul, laptele si in final adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si plicul de cafea.

Pentru crema, batem ouale cu zaharul, vanilia, romul si adaugam laptele. In cratita turnam mai intai amestecul pentru crema, apoi imediat in mijloc turnam amestecul pentru blat. Aici chiar n-am crezut ca va iesi ceva, insa in timpul coacerii blatul se va ridica la suprafata. Coacem 35-40 minute, dar e bine sa facem testul cu scobitoarea.  

Lasam sa se raceasca, apoi punem in frigider cateva ore, dupa care rasturnam tortuletul. Si servim fara mila. E delicios, superinsiropat, cu usoara aroma de cafea.

Ce nu mi-a placut la acest tort, a fost faptul ca blatul a iesit destul de sfaramicios, si nu stiu de ce.  Ma gandesc data viitoare sa fac tortul acesta asa cum fac si tortul cu crema de zahar ars, adica dupa ce sta crema vreo 30-40 minute la cuptor, sa torn deasupra compozitia pentru blat. Eventual sa fac blatul simplu de la tortul cu crema de zahar ars, in care sa adaug cacao si nesscafe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kodrit Kadir" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort "Kodrit Kadir"

Postat de Geanina87

Tort "Kodrit Kadir"

Blat : Amestecam cu un tel oul, zaharul, laptele, uleiul si esenta de rom, peste care adaugam faina amestecata cu cacaoa,praful de copt si ness-ul. Omogenizam bine totul si lasam deoparte....

Citeste continuarea

Tort Kodrit Kadir

Postat de deyutzky

Tort Kodrit Kadir

Crema: Intr-un bol mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam laptele si esenta de vanilie. Blat:                     In alt bol mixam oul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.03.2011, 13:59
Ce bine arata,imi place Criss iti doresc o primavara frumoasa!!!
la 01.03.2011, 14:15
bun bun
la 01.03.2011, 14:29
la 01.03.2011, 14:32
la 01.03.2011, 14:36
dupa parerea mea ti-a iesit super bine iar daca vrei sa incerci de ce nu????ca doar noi experimentam asa este??
si apoi vi cu imbunatatiri la reteta

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking