Ingrediente
- Crema de zahar ars:
- 800ml lapte,
- 5 oua,
- 200 g zahar,
- 1 lingurita extract de vanilie,
- 4 ling zahar pentru caramel.
- Blat:
- 1 ou,
- 100 g faina,
- 100 g zahar,
- 100 ml lapte,
- 100 ml ulei,
- 3 linguri cacao,
- 1 praf de copt.
Mod de preparare
Mai intai se incinge cuptorul si se pregateste forma.Intr-un vas mai inalt se pun cele 4 ling de zahar si se caramelizeaza. Cand zaharul e topit se roteste forma pentru a se distribui pe toti peretii vasului in mod uniform.
Intr-un vas se mixeaza ouale cu zaharul pana acesta se topeste.Se adauga laptele si vanilia. Se amesteca totul bine si se toarna in vasul tapetat cu caramel.
Separat, se prepara blatul. Intr-un vas se bate oul cu zaharul pana devine o crema deschisa la culoare. Treptat, se adauga laptele si uleiul mixand in continuare. Faina se amesteca cu cacaoa si praful de copt apoi se incorporeaza in crema de ou, amestecand incet.
Compozitia de blat se rastoarna in mijlocul compozitiei de zahar ars. O sa vi se para ca s-a imprastiat in vas, dar nu e asa. Nu se amesteca in ele. Forma se da la cuptor pentru 50-60min. In acest timp se va petrece magia. Cele doua compozitii se vor separa in doua straturi diferite.
Pentru a vedea daca e gata,se face testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca complet. Se da la frigider 2-3ore, apoi se rastoarna. Blatul de cacao, insiropat din abundenta de sosul caramel va fi la baza prajiturii, iar deasupra va trona crema de zahar ars.
Daca ti-a placut reteta noastra "Kodrit Kadir" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|