Kofte in sos curry

Postat de Satisfyyourcravings in Vita
28 Mar 2016 | 2734 vizualizari
Kofte in sos curry

Ingrediente

  • 250 grame linte
  • 1 lingurita garam masala (mix condimente)
  • 400 grame carne tocata de vita, degresata, bio
  • 1 lingura ulei
  • 300 grame orez
  • 5 seminte cardamom
  • 200 grame fasole verde, boabe
  • 3 rosii
  • o bucata de 5 cm ghimbir
  • 2 fire ceapa verde
  • 1/2 chili
  • coriandru proaspat
  • 1 lingurita turmeric
  • 1 lingurita miere
  • 2 lingurite pasta de curry Rogan Josh (reteta aici:http://www.bucataras.ro/retete/pasta-de-curry-rogan-josh-73425.html)
  • 200 ml lapte de cocos degresat
  • 4 linguri iaurt degresat, bio
  • felii de lamaie

Mod de preparare

Se amesteca lintea cu sare, piper, garam masala si carnea de vita. Se imparte in 6 si se modeleaza in chiftele lunguiete, ca niste degete groase. Se prajesc intr-o lingura de ulei cateva minute, pana devin crocante si sunt gatite complet.

Se fierbe orezul, impreuna cu cardamomul, in apa cu sare. 

Se adauga in vasul unui blender rosiile, ghimbirul taiat bucati mari, ceapa verde, chiliul, coriandru, turmericul, mierea, pasta de curry si laptele de cocos si se transforma in sos. Se intransfera intr-o tigaie, se aduce la punctul de fierbere si se lasa sa fiarba la foc mic. Se adauga sare si piper dupa gust. 

Se adauga fasolea peste orez si se mai lasa la fiert cateva minute. 

Se adauga kofte in sosul curry si se mai lasa 1-2 minute. 

Se servesc cu orez, iaurt, frunze de coriandru si bucati de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kofte in sos curry" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Gulas unguresc

Postat de oanapl

Gulas unguresc

Se curata carnea de pielite, se spala si se taie bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie fasii subtiri. Morcovii si telina se...

Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu carne

Postat de simona72

Ciuperci umplute cu carne

Se folosesc ciuperci cu palariile mari. Se curata ciupercile, li se indeparteaza coditele, se spala si se lasa cu "palaria" in jos sa se zvante de apa.  Pentru umplutura: se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.03.2016, 15:48
la 28.03.2016, 15:55
la 28.03.2016, 17:51
la 28.03.2016, 18:15
la 28.03.2016, 20:52

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking