Kokobubuline sau... spumoase de cocos

Postat de klausenburger in Dulciuri
30 Oct 2016 | 2031 vizualizari
Kokobubuline sau... spumoase de cocos

Când m-am apucat de joaca asta în bucătărie mă amuzam copios încă de Masha și familia ei de ursuleți, de năzbâtiile lor, de copilăria cu care îmi umpleam sufletul. Ei, sigur că o știți pe Masha! Dacă nu, o să găsiți video-ul care m-a inspirat să fac ”kokobubuline”... Mă rog, bubuline de cocos. În sfârșit! Înțelegeți voi: bombonele de cocos, spumoase și la fel de ușor de făcut precum gătesc toate personajele în desene animate.

Pe-afară miroase deja a iarnă saxonă, umedă și plină de culoare, surprinzătoare. Prin casă a cocos alinat la căldura cuptorului.

Un ceai de ghimbir, o poveste pântecoasă, o ciocolată cum n-ai mai văzut, îndesată în cană, o poveste, o glumă și mult râs... Și la final, niște kokobubuline spre deliciul publicului musafir. Noh, asta e aromă de viață la sfârșit de toamnă, cât o mai fi să fie ea lume.

Kokobubulinele sunt minunate a doua zi la cafea. Dacă supraviețuiesc! Dacă nu, bucurați-vă de ele lângă o cană mare de tot de ceai de ghimbir cu portocale sau lângă o cească mare de ciocolată caldă. (Apoi mergeți și la sală, că cică așa se cuvine mai nou a se consuma orice bunătate gurmandisă). http://klausburger.blogspot.de/2016/10/kokobubuline-sau-spumoase-de-cocos.html

Ingrediente

  • 400 gr cocos
  • 100 gr unt
  • 1 albuș
  • 150 gr zahăr

Mod de preparare

1. Topește untul și lasă-l la răcit, fără să se întărească la loc. 

2. Bate albușul spumă, adaugă zahărul și bate iar până se întărește. Adaugă cocosul și la final untul topit și răcit, dar încă lichid. Amestecă prin răsturnare. Trebuie să obții o pastă mai consistentă ca să o poți lucra cu mâinile.

3. Cu mâinile umezite ușor cu apă formează bile potrivit de mari și așează-le într-o tavă pregătită cu hârtie de copt în ea. 

 4. Pune bombonelele la copt în cuptorul de dinainte încins și coace-le la maxim 180 de grade Celsius până se roșesc ușor la suprafață (aprox. 15 min.).

Daca ti-a placut reteta noastra "Kokobubuline sau... spumoase de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Baclava

Postat de Valclaudia

Baclava

Prajim nuca intr-o tigaie de teflon,o lasam la racit apoi o trecem prin robot. Foile de placinta trebuie sa fie decongelate complet pentru a nu se rupe. Ungem tava cu putin ulei, asezam o...

Citeste continuarea

Pasca cu branza dulce si smantana fara aluat

Postat de RuxyRux

Pasca cu branza dulce si smantana fara aluat

Albusurile se bat spuma cu praful de sare, apoi ca pentru bezea cu zaharul si vanilia. Untul se topeste la foc mic, se lasa deoparte. Branza dulce se mixeaza cu galbenusurile, apoi se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.10.2016, 17:32
la 30.10.2016, 17:53
la 30.10.2016, 18:09
Minuate” bubuline”ai făcut,draga mea Lacrima !
la 30.10.2016, 18:27
la 30.10.2016, 19:19

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking