Kotosupa avgolemono-supa greceasca - Supa cu nr . 200

Postat de mihaelar63 in Supe
16 Oct 2016 | 11860 vizualizari
Kotosupa avgolemono-supa greceasca - Supa cu nr . 200

 Kotosupa avgolemono , adica pe romaneste supa de pui cu oua si lamaie . Este o supa traditionala greceasca  potrivita pentru zile friguroase . Se prepara usor , grecii o gatesc in mod special de Craciun . Mai pun in ea si maruntaie de pui . Sosul avgolemono de oua si lamaie iida o consistenta cremoasa si catifelata .Am vazut aceasta reteta zilele trecute la TV , preparata de chef Rick Stein . Mi-a placut mult , asa ca am trecut la treaba .

Ingrediente

  • 500 gr piept pui fara piele[ puteti folosi si bucati de pui ]
  • 2 foi dafin
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa[ sau praz]
  • 1 bucata telina
  • 1 crenguta cimbru
  • 3 oua
  • 3 linguri orez[ sau paste marunte orzo]
  • 1 lamaie- zeama
  • 1 lingura unt[ sau ulei masline]-optional
  • patrunjel verde
  • piper rosu /negruboabe[ sau macinat ]
  • oua posate [ optional]

Mod de preparare

  1. Pieptul de pui se spala.
  2. Legumele se curata si se spala .
  3. Puneti la fiert intr-o oala cu 2 l apa carnea de pui , morcovii , telina , ceapa , cimbru si foile de dafin . Sarati .
  4. Pentru inceput dati caldura la maximum . Cand incepe sa clocoteasca adunati cu o spumiera spuma formata ,
  5. Reduceti caldura , puneti capac si lasati sa fiarba bine la foc potrivit 1 ora .
  6. Se scote carnea si legumele din supa .
  7. Carnea se feliaza [ sau se rupe] .
  8. Morcovii si telina se maruntesc sau se zdrobesc cu furculita .
  9. Adugati legumele inapoi in supa .
  10. Se pun in supa la fiert 3 linguri de orez .
  11. Reduceti intensitatea fierberii la minimum
  12. Ouale  se sparg separat pentru a le verifica prospetimea .
  13. Initial am dorit sa reduc cantitatea de oua la doua . Fiind o reteta  noua , am respectat intocmai indicatiile si ingredientele .
  14. Se sparg trei oua care se bat spuma .
  15. Se aduga zeama de lamaie in ouale batute spuma .
  16. Eu nu am indraznit sa iau zeama fierbinte [ peste tot se spunea ceva de cocoloase daca nu esti atenta ]. Am tras oala de o parte si am adugat zeama tot cate putin in amestecul de oua cu lamie . In acest timp amestecati mereu .Sosul obtinut se numeste avgolemono [ sos cu oua si lamaie ]
  17. Se toarna sosul avgolemono in supa si se amesteca mereu . Puneti oala pe foc  mic inca 2-3 minute .
  18. Eu am pus in supa si lamia cu tot cu coaja . Era o lamaie pe care am aduso chiar din Israel .Dupa cateva minute am scoso sa-si lase doar aroma nu si amareala .In reteta originala se razuieste putina coaja .
  19.  Chef Rick Stein a servit aceasta supa cu ou posat [ ca nota personala ] .Eu  am fost multumita de consistenta si fara oul suplimentar .
  20. Gustati daca mai este nevoie sare sau lamaie . Dregeti gustul daca este necesar .
  21. Pentru servire distribuiti pieptul de pui in fiecare farfurie .
  22. Serviti Kotosupa avgolemono  asezonata cu patrunjel verde si boabe de piper rosu [ sau piper negru macinat ]
Daca ti-a placut reteta noastra "Kotosupa avgolemono-supa greceasca - Supa cu nr . 200" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de Lohikeitto, supa finlandeza de somon (nr.10 din Top Best Soups in the World)

Postat de Ksenya

Reteta de Lohikeitto, supa finlandeza de somon (nr.10 din Top Best Soups in the World)

  Iata cum se prepara reteta de Lohikeitto, supa finlandeza de somon  Topiți untul într-o oală. Adaugati morcovul si sotati 4 minute, adăugati prazul feliat si cartofii;...

Citeste continuarea

Supa de pui cu taietei

Postat de eumimi

Supa de pui cu taietei

Curatam si taiem legumele ( ceapa, cartofii, morcovii si pastaile) si le punem la fiert impreuna cu carnea de pui pentru 20 de minute. Taiem rosiile cuburi mici si le adaugam in supa....

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.10.2016, 22:00
Phui mai !!! Am uitat sa pun o lamaie la imagine
la 16.10.2016, 22:37
Vai cat de bine arata! Asa gustoasa! Pare o ciorbita a la grec!
la 16.10.2016, 22:47
Vai ce m-am imbarligat de nu ma mai dezbarlig....ca pana la urma sa fie supa....
la 16.10.2016, 23:04
Ce buna e supica!
la 16.10.2016, 23:11

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking