Kotosupa avgolemono-supa greceasca - Supa cu nr . 200

Postat de mihaelar63 in Supe
16 Oct 2016 | 11881 vizualizari
Kotosupa avgolemono-supa greceasca - Supa cu nr . 200

 Kotosupa avgolemono , adica pe romaneste supa de pui cu oua si lamaie . Este o supa traditionala greceasca  potrivita pentru zile friguroase . Se prepara usor , grecii o gatesc in mod special de Craciun . Mai pun in ea si maruntaie de pui . Sosul avgolemono de oua si lamaie iida o consistenta cremoasa si catifelata .Am vazut aceasta reteta zilele trecute la TV , preparata de chef Rick Stein . Mi-a placut mult , asa ca am trecut la treaba .

Ingrediente

  • 500 gr piept pui fara piele[ puteti folosi si bucati de pui ]
  • 2 foi dafin
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa[ sau praz]
  • 1 bucata telina
  • 1 crenguta cimbru
  • 3 oua
  • 3 linguri orez[ sau paste marunte orzo]
  • 1 lamaie- zeama
  • 1 lingura unt[ sau ulei masline]-optional
  • patrunjel verde
  • piper rosu /negruboabe[ sau macinat ]
  • oua posate [ optional]

Mod de preparare

  1. Pieptul de pui se spala.
  2. Legumele se curata si se spala .
  3. Puneti la fiert intr-o oala cu 2 l apa carnea de pui , morcovii , telina , ceapa , cimbru si foile de dafin . Sarati .
  4. Pentru inceput dati caldura la maximum . Cand incepe sa clocoteasca adunati cu o spumiera spuma formata ,
  5. Reduceti caldura , puneti capac si lasati sa fiarba bine la foc potrivit 1 ora .
  6. Se scote carnea si legumele din supa .
  7. Carnea se feliaza [ sau se rupe] .
  8. Morcovii si telina se maruntesc sau se zdrobesc cu furculita .
  9. Adugati legumele inapoi in supa .
  10. Se pun in supa la fiert 3 linguri de orez .
  11. Reduceti intensitatea fierberii la minimum
  12. Ouale  se sparg separat pentru a le verifica prospetimea .
  13. Initial am dorit sa reduc cantitatea de oua la doua . Fiind o reteta  noua , am respectat intocmai indicatiile si ingredientele .
  14. Se sparg trei oua care se bat spuma .
  15. Se aduga zeama de lamaie in ouale batute spuma .
  16. Eu nu am indraznit sa iau zeama fierbinte [ peste tot se spunea ceva de cocoloase daca nu esti atenta ]. Am tras oala de o parte si am adugat zeama tot cate putin in amestecul de oua cu lamie . In acest timp amestecati mereu .Sosul obtinut se numeste avgolemono [ sos cu oua si lamaie ]
  17. Se toarna sosul avgolemono in supa si se amesteca mereu . Puneti oala pe foc  mic inca 2-3 minute .
  18. Eu am pus in supa si lamia cu tot cu coaja . Era o lamaie pe care am aduso chiar din Israel .Dupa cateva minute am scoso sa-si lase doar aroma nu si amareala .In reteta originala se razuieste putina coaja .
  19.  Chef Rick Stein a servit aceasta supa cu ou posat [ ca nota personala ] .Eu  am fost multumita de consistenta si fara oul suplimentar .
  20. Gustati daca mai este nevoie sare sau lamaie . Dregeti gustul daca este necesar .
  21. Pentru servire distribuiti pieptul de pui in fiecare farfurie .
  22. Serviti Kotosupa avgolemono  asezonata cu patrunjel verde si boabe de piper rosu [ sau piper negru macinat ]
Daca ti-a placut reteta noastra "Kotosupa avgolemono-supa greceasca - Supa cu nr . 200" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa crema de legume cu linte rosie

Postat de Dya

Supa crema de legume cu linte rosie

Tocam ceapa marunt si o calim intr-un cub de unt. Cand devine translucida adaugam restul legumelor (tocate dupa bunul plac) , acoperim vasul cu un capac si le lasam la foc potrivit pana ce se...

Citeste continuarea

Reteta de supa filipineza- Bulalo nr. 43 Best Soups The World

Postat de Ksenya

Reteta de supa filipineza- Bulalo nr. 43 Best Soups The World

Iata cum se prepara Reteta de supa filipineza- Bulalo nr. 43 Best Soups The World Am spalat oasele in mai multe ape spoi am pus-o intr-o oala cu apa rece la fiert. Am lasat -o 5 minute...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.10.2016, 22:00
Phui mai !!! Am uitat sa pun o lamaie la imagine
la 16.10.2016, 22:37
Vai cat de bine arata! Asa gustoasa! Pare o ciorbita a la grec!
la 16.10.2016, 22:47
Vai ce m-am imbarligat de nu ma mai dezbarlig....ca pana la urma sa fie supa....
la 16.10.2016, 23:04
Ce buna e supica!
la 16.10.2016, 23:11

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking