Lamai

Postat de privatelaura in Dulciuri
15 Iul 2015 | 4531 vizualizari
Lamai

O idee pe care am vazut-o la Chef Cricket si pentru care ii multumesc mult!

Ingrediente

  • 150 g unt de casa
  • - 80 gr zahar pudra
  • - 1 praf sare
  • - 1 ou
  • - 300 g faina
  • - 1 vf. lingurita bicarbonat de sodiu
  • - 1 lamaie
  • - 4-5 linguri crema de lamaie (lemon curd)
  • - zahar pentru ornat (ideal ar fi sa gasiti din cel cu granulatie mica)
  • - colorant galben (eu am folosit pudra de turmeric)
  • - 50 ml lapte dulce

Mod de preparare

Intr-un vas, punem untul moale, sarea si zaharul si amestecam cu un tel. Adaugam oul si amestecam pana la incorporare.

Spalam cu un burete curat si stergem lamaia, o radem de coaja si stoarcem sucul. Adaugam zeama de lamaie si coaja rasa in compozitia de unt. Adaugam bicarbonatul in faina si amestecam cu o furculita ca sa se distribuie in mod egal, apoi adaugam faina in doua transe. Amestecam pana obtinem un aluat moale, dar modelabil.

Pregatim o tava prevazuta cu hartie de copt si pornim cuptorul, la foc mediu.

Incepem sa formam bilute din aluat, dandu-le o forma alungita la capete. (vezi foto)

Punem in cuptor, la copt, la foc mediu, pentru aproximativ 10 - 15 min, doar cat sa se rumeneasca la baza, nu le coaceti prea mult.

Le lasam sa se raceasca in tava, apoi cu un cutitas bine ascutit, scobim cate o gaura in fiecare fursec. Resturile scoase din fursec le amestecam cu cateva linguri de crema de lamaie, obtinand un amestec cu care vom lipi jumatatile de lamai.

Cautam sa potrivim jumatatile, umplem cu cate jumatate de lingurita din compozitie si lipim. Le punem deoparte si pregatim sa le ornam.

Intr-un vas, punem un pic de lapte dulce, un pic de zahar, si amestecam pana se topeste zaharul. Adaugam un praf de colorant (eu am folosit un pic de sofran indian, sau turmeric) si amestecam. Luam cate o lamaie, o scufundam un pic in "baia" de culoare, apoi o tavalim prin zahar. Le punem deoparte. Dupa ce s-au zvantat cateva minute, le trecem rapid iar prin baia de culoare, cat sa se imprime si pe zahar culoarea. Le dam deoparte pana in momentul servirii. Sunt foarte fragede, si au un gust placut de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lamai" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de ciorba de perisoare cu smantana

Postat de privatelaura

Reteta de ciorba de perisoare cu smantana

Iata cum se prepara Reteta de ciorba de perisoare cu smantana. Mai intai, am tocat pieptul de pasare (al meu a fost mare, aproximativ 800 gr). Carnea tocata am condimentat-o cu sare, am...

Citeste continuarea

Reteta de dulceata de menta

Postat de Caty

Reteta de dulceata de menta

Iata cum se prepara Reteta de dulceata de menta Spalam lamaile. Menta se spala si ea in cateva ape pentru a se curata de praf si orice impuritati ar avea. Se lasa la scurs, se taie bucati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.07.2015, 10:11
Am mai invatat ceva ,Laurici!
la 15.07.2015, 10:18
ce frumoase sunt , imi place ce ai facut
la 15.07.2015, 10:19
Crisule, e preferatul meu Chef Cricket
la 15.07.2015, 10:19
Bravo! O reteta deosebita!!!
la 15.07.2015, 10:21
ia sa favorizez io ce-i preferatul tau ii si preferatul meu

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking