Ingrediente
- Blat
- 5 oua
- 250 g zahar tos
- 1 lgt esenta rom
- 100 ml ulei
- 100 ml apa minerala
- 250 g faina
- 1 praf de copt
- 1 praf sare
- Sirop
- 50 g ciocolata
- 5 linguri lapte
- 2-3 linguri cacao
- 250g unt/margarina
- 200 g zahar pudra
- 2 lgt esenta rom
- Decor
- nuca cocos si/sau
- nuca prajita macinata
Mod de preparare
Siropul
Ingredientele se pun intr-o craticioara pe foc, se amesteca si se lasa sa dea 1-2 clocote, timp in care se topeste si untul, apoi se lasa la racit. Esenta de rom se pune dupa ce s-a racorit siropul.
Blatul
Ouale se separa: albusurile se bat spuma cu un praf de sare, galbenusurile se mixeaza cu zaharul cca 5 min pana rezulta o crema, se varsa uleiul treptat, apoi apa minerala. Se incorporeaza faina si praful de copt si se adauga esenta de rom, apoi se adauga albusurile batute spuma. Compozitia rezultata se varsa intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace cca 30 min, la foc mediu, incercand-o cu scobitoarea. Dupa ce se raceste, se portioneaza.
Fiecare bucata se scufunda in siropul racit si se aseaza pe o farfurie intinsa pentru a absorbi siropul. Dupa ce s-au insiropat tavalim fiecare bucata prin nuca de cocos ori nuca putin prajita si macinata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lamingtons (Tavalite)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|