Ingrediente
- 400 ml lapte caldut
- 600 gr faina
- 1 lingura de sare
- 1 lingura de zahar
- 25 gr drojdie
- Ulei
- 6 cartofi
- Smantana
- Cascaval ras
Mod de preparare
Dizolvam drojdia in laptele caldut. Adaugam faina, sarea si zaharul si framantam bine aluatul. Va rezulta un aluat moale si lipicios. Punem aluatul intr-un vas uns cu ulei. Ungem si aluatul deasupra cu ulei ,acoperim si lasam la dospit 1 ora. In acest timp curatam cartofii si ii fierbem in apa cu sare. Dupa ce au fiert, scurgem cartofii, ii facem piure si ii lasam la racit. Dupa ce a dospit aluatul luam cate o bucata cat un ou si formam langosi pe masa unsa bine cu ulei. Punem.in mijloc o lingura de cartofi. Pliem aluatul si unim bine marginile rasucindu-le putin. Prajim langosile in ulei incins pana se rumenesc pe ambele parti. Le scoatem pe hartie absorbanta. Le ungem apoi cu smantana si presaram peste cascaval ras. Le servim calde. O adevarata desfatare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Langosi cu cartofi si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
|